Міський голова Львова Андрій Садовий оголосив про плани розпочати 2024-2025 навчальний рік на два тижні раніше – 19 серпня. Це рішення було обґрунтовано складною ситуацією в енергетичній системі країни та можливими труднощами у зимовий період.

Частина батьків підтримала таке рішення, бачачи в ньому "дальновидність" та підготовку до потенційно складної зими. Однак інші висловили невдоволення, аргументуючи це тим, що серпень традиційно є періодом відпусток, і такі важливі зміни не можна оголошувати в останній момент.

Школа, скріншот: Youtube
Школа, скріншот: Youtube

Ситуація набула нового обороту після втручання освітнього омбудсмена Сергія Горбачова.

Він заявив про незаконність рішення про достроковий початок навчального року, посилаючись на відсутність відповідної ухвали Кабінету Міністрів України. Горбачов наголосив, що станом на 10 липня 2024 року не було видано жодного нормативно-правового акта, що регулює зміну дати початку навчального року.

Популярні новини зараз
Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Школа, фото: скріншот із відео
Школа, фото: скріншот із відео

Окрім юридичних аспектів, Омбудсмен звернув увагу на те, що просто неможливо відкликати вчителів з відпусток, як і порушити плани сімей на літній відпочинок, непідготовленість шкіл до раннього початку занять.

Андрій Садовий у відповідь на це заявив, що ще з 2022 року потрібно було вносити будь-які зміни до навчального законодавства, але нічого не було вжито.

Нагадаємо, "залишаємо вересень": до Міносвіти остаточно визначилися, коли школярі повернуться за парти

Як повідомляв "Знай.ua", українцям пропонують безкоштовно здобути професійно-технічну освіту - хто може пройти навчання

Знай.ua писав, на які спеціальності є сенс вступати: поради для абітурієнтів