Відомий український педіатр Євген Комаровський, який постійно тримає українців у курсі того, що відбувається у світі охопленому пандемією covid-19 і дає поради, як це все пережити.

Читайте Знай в Google News!

Комаровський опублікував нову порцію корисної інформації, щодо підтримки здоров'я киснем і розповів про роботу лабораторій.

Про це Євген Комаровський розповідає у своєму новому відео, яке було опубліковано на його YouTube-каналі "Доктор Комаровський".

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Про якість аналізів в наших лабораторіях, коли результати бувають діаметрально протилежні:

"Найкрутіший бізнес - це тести, реально. Це золоте дно. Люди які займаються тестами, можуть купити будь-які перевіряючі організації і дати по голові будь-якому лікарю, який говорить те, що я зараз говорю. Але головне, для чого люди роблять тести? Для того щоб, коли у вас позитивний тест ПЛР держава могла провести в повному обсязі протиепідемічні заходи — виявлення контактних, забезпечити ізолювання того, хто захворів. Держава всім цим не займається.

Лабораторія, фото: Unian
Лабораторія, фото: Unian

Ви прийшли до лабораторії, у вас позитивний ПЛР. Ну і що з того? Вам скажуть - йдіть додому самоізоліруйтесь. І ви поїдете в міському транспорті після вашого позитивного ПЛР додому. Звідси що виходить? Хіба від результату ПЛР залежить лікування? Ні. Лікування залежить від симптоматики. І знову-таки - наявність або відсутність антитіл ні про що не говорить. Людина може перенести коронавірусну інфекцію і мати негативні аналізи.

Мене що хвилює? Хочу знати, який орган у державі контролює лабораторії! Чому ми з вами не маємо регулярних звітів про те, який відсоток результатів — помилковий. Знаю, що в США цим займаються регулярно. У нас жодного дослідження на цю тему не бачу.

Ані ви, ані ваші лікарі не повинні розглядати будь-які тести як догму. Кількість людей, які продають тести з будь-якими потрібними Вам результатами, дуже велика. Я не розумію, чому до цього часу ці тести, особливо ПЛР, розглядаються як підстава. У вас негативний ПЛР - ви можете кудись летіти. Хлопці, при явному коронавірусі ПЛР в 30% випадків - негативний. Імовірність того, що в літаку, де типу у всіх негативні ПЛР-и — 30% можуть бути з вірусом. Здавалося б, розумні люди, розвинені країни. Це зайвий раз наводить мене на роздуми про те, що з коронавірусом — всі рішення — не медичні. Це або політичні, або бізнес-рішення. І треба вчитися з усім цим жити і маневрувати, і робити правильні висновки, щоб не постраждати.", - розповів Євген Комаровський.

лікарня, скріншот з відео
лікарня, скріншот з відео

У чому небезпека самостійного використання кисневих концентраторів?

"Зараз всі про це говорять. Купа народу шукає кисень. Затягують в будинок, просто біля ліжка хворого ставлять кисневі балони. А техніка безпеки? Кисень не сумісний з жирами, маслом, не можна жирними руками доторкнутися до цього балону, - вибухонебезпечно. Потрібно бути обережним з вогнем. Хтось про це людям може розповісти?

Євген Комаровський, фото YouTube
Євген Комаровський, фото YouTube

Якщо ваша коронавірусна інфекція протікає так, що ви реально відчуваєте дефіцит кисню, і пульсоксиметр Вам показує сатурацію нижче 92%, то кисневий балончик на 40 вдихів або киснева подушка, якою ви будете користуватися 3 хвилини, нічого не змінять. Якщо у вас є відчуття нестачі повітря і пульсоксиметр показує нижче 93-х — вам потрібен кисень. Звичайно найбезпечніший спосіб в домашніх умовах - використання кисневого концентратора. Але, дуже важливо, зробити так, щоб в кімнату надходило свіже повітря. Цей прилад повинен бути розрахований на 5 літрів на хвилину, і використовуйте його так довго, поки сатурація у вас не буде 95 і вище. Скільки на це піде часу — не знає ніхто. Але крім концентратора обов'язково ще лежати на животі мінімум 4-5 годин на день.", - зазначив Євген Комаровський.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Комаровський пояснив, як covid-19 переносять дорослі і діти.

Як повідомляв Знай.uа, Комаровський розповів про несподівану небезпеку для малюків: загрожує серйозними травмами.

Знай.uа писав, попередити карієс: доктор Комаровський назвав 5 принципів догляду за зубами.