Телеведуча Лідія Таран висловила співчуття родині відомого лікаря, Івана Федоровича Венжиновича. Лікар-герой врятував життя десяткам хворим коронавірусом, а сам допомоги не дочекався — підхопивши вірус-вбивцю, лікар згорів за 4 дні.

Таран перепостила на своїй сторінці запис іншої телеведучої — Алли Мазур, з відеосюжетом Андрія Цаплієнка в якому говориться: сім'ї доктора досі не була виплачена компенсація.

Це надає гірку іронію тому, що Венжинович став обличчям цілої кампанії ЮНІСЕФ під гаслом "Дякуємо лікарям". Обидві телеведучих болісно відреагували на ситуацію, що склалася і закликали висловити підтримку і співчуття родині доктора.

Лікар помирав у палаті, яка знаходилася поруч з його кабінетом. У цій же самій палаті він витягував з того світу людей, хворих коронавірусом. Він лікував людей у червоній зоні.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

" він підійшов до вікна, відкрив його подихати повітрям... Сидів синій весь, І сказав:" Ірочка, напевно це вже все", - згадує невтішна вдова лікаря, Ірина Венжинович.

Терапевт Іван Венжинович працював у лікарні в Почаївському районі. У медзакладі уточнили, що 51-річного чоловіка госпіталізували з двосторонньою пневмонією 28 вересня. Йому зробили тест на COVID-19, але лікар не дочекався результатів. Він помер у середу, 30 вересня. Вже наступного дня медики отримали тест, але він виявився негативним.

Тепер, замість того, щоб надати підтримку родині загиблого, ціла комісія з'ясовує — а чи був це Covid-19?

Телеведуча Лідія Таран закликала українців висловити підтримку родині лікаря.

" Ірино, Борисе, прийміть наші співчуття вашої батьківщини. Ваш чоловік і батько-Іван Федорович-справжній герой України! Він врятував багатьох людей і допоміг їм подолати Covid-19. Лікар від Бога! Ми завжди будемо йому і всім-всім лікарям вдячні за їхню працю! Іван Венжинович знаходився у зоні величезного ризику. Знав, що може захворіти, але ішов до лікарні, допомагав пацієнтам одужувати. І заразився сам... Його організм не зміг побороти хворобу... Тепер ціла комісія з'ясовує: чи був у лікаря Covid? Дуже шкода, що у цієї доброї відчайдушної людини з величезним серцем така історія.. Так не має бути! Не можна залишати людей, які ведуть боротьбу на тяжкому інфекційному фронті ціною власного здоров'я та життя. У лікарів має бути підтримка держави і місцевої влади не тільки на словах. На жаль, таких історій навіть не десятки... Добрі люди, ми можемо допомогти встановити справедливість і привернути увагу до цієї історії. Пишіть родині Венжиновича словами підтримки",

Телеведуча Алла Мазур також вражена цинізмом ситуації.

Ситуація, яка вразила мене своїм цинізмом. Відданий справі лікар. Який днював і ночував на роботі, рятуючи хворих на Covid в найбільш інфікованій - червоній зоні. Заразився сам. І буквально згорів - за 4 дні. Від тих же симптомів. Але тепер ціла комісія з'ясовує: чи Covid це був?! Чому? Подивіться цей сюжет Андрея Цаплієнка. Про Лікаря Івана Венжиновича. Який влітку став викривачам цілої кампанії Unisef під гаслом»Дякуємо лікарям". Але навіть поклавши життя на цьому інфекційному фронті-подяки не дочекався. Ми, звісно, будемо стежити за цим розслідуванням дивовижної комісії. Перед якою-очевидні факти. Сподіваюсь, своє слово скажуть і представники UNICEF Ukraine, які отримали нагороди за свою інформаційну кампанію. Бо невже і правда-ми в нашій державі вміємо дякувати тільки на словах? А коли мова йде про матеріальну підтримку – створюємо комісії?! Друзі, тут потрібна і ваша допомога! Напишіть в коментарях слова підтримки родині Івана Венжиновича - сину Борису і дружині Ірині. Лікар допомагав нам і нашим дітям... ціною свого життя. Тепер ми маємо допомогти, щоб була встановлена справедливість. І не було соромно. І син пишався подвигом свого батька, його професією, Україною та українцями. Мав можливість жити тут і здобувати медичну освіту далі. Що більше буде уваги до цієї історії - то менше буде бажання проігнорувати її. Алла Мазур

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Комаровський відповів на головні питання про covid - 19 в Україні

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Кабміні пояснили, хто може отримати 8 тисяч гривень від держави

Також, "Знай.uа" писав, що в Україні за добу 8 416 нових хворих коронавірусом, 233 померло