У мережі вже розгорілися палкі суперечки через нову публікацію МОЗ про те, що українцям потрібно нібито скоротити споживання сала у раціоні. На такі "лафхаки" від медиків реагують не тільки жартами, а й реальними претензіями.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Міністерства охорони здоров'я України в мережі Facebook.

Публікація МОЗ, скріншот: Facebook
Публікація МОЗ, скріншот: Facebook

"Жири треба споживати усвідомлено, розуміючи, які шкодять, а які приносять користь. Даремні насичені жири (незбиране коров'яче молоко, жир на м'ясі і птиці, сало, вершкове масло, сир і т.д.) і трансжири (містяться переважно у випічці, смажених стравах, як картопля фрі, маргарин і т. д.). Ці жири можуть підвищити рівень холестерину в крові і сприяти розвитку серцево-судинних захворювань і діабету. Тому насичені жири бажано вживати в невеликих кількостях, а трансжири - максимально виключити з раціону", - пишуть представники МОЗ.

Сало, скріншот відео
Сало, скріншот відео

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

На такі поради українці відреагували у досить різкій формі. Наприклад, паблік "IN.UA" у своєму Telegram-каналі пише: "Сало розбрату. МОЗ назвало сало даремним і закликав українців зменшити його споживання. Така заява викликала праведний гнів українців. У коментарях до посту згадали попередню керівницю відомства (У. Супрун), яка навпаки закликала їсти сало. Салоїди навіть передали шматок нинішньому міністру охорони здоров'я, щоб розсмакував і переписав міністерські рекомендації".

Ось, що власне українці пишуть у коментарях до публікації МОЗ: "Вимагаю зупинити наступ на сало!"; "Дайте людям гроші, а потім розкажеш, що і з чим їсти"; "З якого це часу сало стало шкідливим?! Нісенітниця якась! Навпаки, це прекрасний жовчогінний засіб, і неправда, що піднімає рівень холестерину, навпаки!".

Коментарі до публікації, скріншот: Facebook
Коментарі до публікації, скріншот: Facebook

Коментарі до публікації, скріншот: Facebook
Коментарі до публікації, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, Супрун б'є на сполох: у новому 2021 лікарні можуть залишитися без фінансування.

Як повідомляв Знай.uа, повторне зараження на covid-19: що відомо українським лікарям і як з цим потрібно боротися.

Знай.uа писав, Супрун розповіла про неймовірне диво, в це важко повірити.