Вакцинування населення України від коронавірусу Covid-19 - одне з найважливіших завдань, яке зараз стоїть перед владою. Центр громадського здоров'я України опублікувавши етапи, в які планується проводити вакцинацію населення від коронавірусу і кого будуть прищеплювати в першу чергу.

Перший етап вакцинації запланований на січень-квітень 2021 року. На цьому етапі щеплення зроблять людям з критичним ризиком зараження і розвитку Covid-19, а також ті, хто виконують критичні функції у відповідь на пандемію коронавірусу.

У центрі прогнозують, що другий етап припаде на квітень-червень 2021 року. Вакцину отримають люди з Надзвичайним ризиком зараження і розвитку китайського вірусу, а також ті, хто надає медичні послуги.

Третій етап має відбутися у червні-вересні 2021 року. Прищеплювати від ковіда будуть людей з високим ризиком розвитку та інфікування коронавірусу, і ті, хто виконують функції з підтримки безпеки і життєдіяльності держави.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

У вересні 2021-березні 2022 року очікується четвертий етап вакцинації. Це люди з підвищеним ризиком зараження і розвитку короонавірусу і ті, хто виконують функції з підтримки безпеки і життєдіяльності держави.

"цей документ буде гнучким, його будуть актуалізувати в залежності від ситуації з COVID - 19 оновлених даних по вакцинах, від доступності самої вакцини проти хвороби, а успіх його реалізації безпосередньо залежить від партнерства і тісної співпраці з регіональними закладами охорони здоров'я , місцевими органами влади, лікарями та громадськості, - зазначив Ігор Кузін, в. о. генерального директора ЦОЗ

Нагадаємо, мутація вірусу виявилася набагато заразнішою, Країна вводить жорсткий локдаун.

Як повідомляв Знай.ua, коронавірус мутує, виявлений новий вид, що заражає набагато швидше.

Також Знай.ua писав, що коронавірус мутував і став на 70% небезпечнішим, офіційна заява уряду.