У четвер, 24 грудня, в Запоріжжі урочисто відкрили новий міст через Старе Дніпро за участю президента України Володимира Зеленського, який приїхав у місто з робочим візитом.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Запорізької обласної державної адміністрації.

Так, тепер можна буде їздити по новому мосту на Хортицю, але в зворотному напрямку проїзду поки немає. З Хортиці на Бабурку автомобілі продовжують їздити по мосту Преображенського.

новий міст у Запоріжжі, фото Запорізької ОДА
новий міст у Запоріжжі, фото Запорізької ОДА

Судячи з розмітки, на мосту буде чотири смуги: дві – звичайні для автомобілів, одна – для громадського транспорту і ще одна – найвужча для велосипедистів.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

новий міст у Запоріжжі, фото Запорізької ОДА
новий міст у Запоріжжі, фото Запорізької ОДА

Зеленський на своїй сторінці в Instagram зазначив, що переправу хотіли побудувати ще в далекому 1965 році, а сьогодні після восьми місяців робіт, які почалися в квітні 2020-го, відкрито першу частину моста.

"Запорізький міст. Перша черга. Хотіли побудувати ще в 1965, а ми змогли в 2020", - заявив президент.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський назвав головну надію України: "Розумні, талановиті, сміливі".

Як повідомляв портал Знай.uа, Володимир Зеленський підписав наказ про призначення президентських стипендій трьом учням Закарпатської області.

Також портал Знай.uа писав, що перша леді України Олена Зеленська відзначила головне досягнення України цього року: "Стала повноправною".