Ситуація у Великобританії зараз є однією з найгірших у світі, так як вчора від COVID-19 померло ще 1035 осіб, а загальне число жертв за весь період пандемії становить понад 80 тисяч.

Держава знаходиться на п'ятому місці в світі після США, Бразилії, Індії та Мексики за цим показником. І королева Єлизавета II зі своїм 99-річним чоловіком герцогом Единбурзьким вирішили зробити щеплення від коронавірусу. Про це повідомляє видання BBC.

Процедура була проведена особистим медиком королівської сім'ї, зараз вони знаходяться у своїй резиденції у Віндзорі, куди переїхали на початку пандемії в супроводі обмеженого штату прислуги.

Єлизавета II і принц Філіп, скріншот: Youtube
Єлизавета II і принц Філіп, скріншот: Youtube

Відомо, що в Британії за останню добу виявили понад 60 тисяч випадків захворювання, і за показником захворюваності держава теж знаходиться на п'ятому місці — більше 3 мільйонів чоловік. Лікарі відзначають, що в такому режимі вони зуміють відпрацювати максимум тиждень, після чого не залишиться ні людських ресурсів, ні ліжок.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Королева Єлизавета II спеціально побажала, щоб всі знали про її вакцинацію, щоб покласти край подальшим спекуляціям в суспільстві. Загальна вакцинація у Великобританії почалася ще в грудні, але королівське подружжя зволікало з цим і багато хто здивувався цьому. Наразі першу дозу з двох щеплень отримали близько 1,5 мільйона британців — у пріоритеті люди старшого віку та медичні працівники.

Нагадаємо, принц Гаррі і Меган Маркл таки догралися: Єлизавета II хоче позбавити їх титулів

Як повідомляв "Знай.ua", Гаррі і Меган після втечі з-під опіки Єлизавети II дали про себе знати, ніхто і не чекав: "щасливого Різдва"

Знай.ua писав, синові Єлизавети може загрожувати в'язниця: вже другого дружка принца спіймали на торгівлі дітьми