Нашим читачам вже відомо, що в Україні в період з 8 по 24 січня запроваджено жорсткий карантин, який повинен допомогти впоратися з пандемією коронавірусної інфекції і полегшити навантаження на медичну систему країни.

Через це багато українців знову переходять на дистанційний формат роботи, а також не варто забувати і про школярів, які навчаються вдома в режимі онлайн. З'явилися скарги від батьків на кшталт, що не у всіх є гроші на велику кількість гаджетів для кожної дитини.

Про це стало відомо завдяки публікації голови громадської організації "Обійми" Юлія Туржанська в мережі Facebook в співтоваристві "Батьки SOS".

Публікація Юлії Туржанської, скріншот: Facebook
Публікація Юлії Туржанської, скріншот: Facebook

"Як? Як розділити один ноутбук на чотирьох дітей одночасно? (троє - школярі, одна - підготовка до школи). Не кажучи вже про те, що є ще двоє малюків, за якими потрібно дивитися... Кожному потрібно організувати тихе місце для навчання, тому що діти сидять з включеними мікрофонами (відповідати необхідно на питання вчителів у онлайні), Кожному потрібен ноут з нормальним ынтернетом, щоб не вирубувало під час онлайну... Мабуть у тих, хто розробляв програму "дистанційного навчання" по одній дитині, не більше", - пише Юлія Туржанська.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Варто зазначити, що публікацію почали активно коментувати українці: "По темі нічого сказати, єдине хочу підтримати Вас. Ви молодець, що не побоялися і винесли цю проблему на обговорення громадськості. Якщо мовчати, ніхто і знати не буде, що є такі проблеми у людей.", "Так, це просто неможливо. У мене теж 7 дітей, один в інституті онлайн, 3 на дистанційному, 2 садків і один синок 1 місяць, якому також потрібно місце. У квартирі 3 кімнати, маленькі, розділяти нікуди, на жаль", "Питала у сусідки, 3 пацана школяра. Два старших на телефонах сидять, молодший на планшеті", "Ну це ж перший досвід віддалених занять. Всі знали заздалегідь...", "Це треш...".

Коментарі до публікації, скріншот: Facebook
Коментарі до публікації, скріншот: Facebook

Коментарі до публікації, скріншот: Facebook
Коментарі до публікації, скріншот: Facebook

Коментарі до публікації, скріншот: Facebook
Коментарі до публікації, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, нові правила для українських шкіл: тривалість уроків, які гаджети можна і коли відпочивати в 2021 році.

Як повідомляв Знай.uа, мер Тернополя Надал погодився на локдаун і вибухнув на всю Україну: "Всі питання до президента".

Знай.uа писав, вчительські "схеми" для дистанційки змусили батьків посивіти, МОЗ не лізе: "Вам не догодити".