В Україні можуть запровадити для дітей 5-6 класів християнську етику як обов'язковий урок. Відповідне повідомлення і реакція на цю новину з'явилася в Facebook-товариство Батьки-SOS=.

" МОН планує запроваджувати обов'язкову етику (християнську етику) у 5 та 6 класах. Курси морального спрямування серед обов'язкових предметів? Раніше на їх відвідування повинна була бути письмова згода батьків - і це правильно. А так навіть не будуть питати-інваріативна складова. Їжте що дали. P. S. бажаючі обов'язкової етики, Ви знаєте, що зараз етика і християнська етика мають однакову законодавчу можливість бути в школах? Ви багато шкіл з етикою бачили?",- сказано в повідомленні.

У коментарях українці по-різному відреагували на цю новину. Одні назвали це трешем і відзначили, що діти і так "майже мертві виповзають" зі школи, а інші переконані, що етика і етикет дуже важливі в навчанні школярів і здатні навчити поведінки з оточуючими.

"Діти і так зі школи виповзають майже мертві.На мою думку було б непогано зробити вісь так. Іноземної мови було б достатньо 3 години" ," і що поганого? Класна година нікого не лякає 8-м уроком в п'ятницю, а користь є від нього???? Сьогодні класна година була о 8.00. Ліпше б в церкву з дитиною пішла", " знову? Бідні діти, нічого хорошого в таких лекціях і уроках немає. Перевірено на своїй шкурі", "який лютий треш", " Раніше в школах була і етика і етикет. Шкода, що зараз немає цих предметів. При нинішній поведінці і ставленні до оточуючих дітьми ох як вони потрібні", " А що робити дітям, чиї родини не сповідують християнство і атеїстам? Ну що це у нас знову всіх під одну гребінку? Краще б математику додатковим годиною поставили", " все правильно сказала. Тому, що про це потрібно говорити. Там де написано "етика", за фактом читатися буде Християнська етика. Деякі персонажі вже потирають чіпкі лапки і запускають друкарські верстати", - пишуть коментатори.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, батькам розкрили головну проблему школярів на дистанційці.

Як повідомляв Знай.uа, МОН візьметься за вчителів заради "особливих" школярів.

Також Знай.uа писав, що син мільярдера пішов в армію після відрахування з вузу.