Українці відчули перші "плоди" закону про мову, дійшло до звільнень: "Винятків небагато"

З суботи 16 січня в Україні набула чинності стаття 30 Закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Згідно з цією статтею всі українські заклади зі сфери послуг в обов'язковому порядку переходять на обслуговування виключно українською мовою. У Мережі вже з'явилася реакція від підприємця, який схвалює дані нововведення і радить своїм працівникам вчинити так само.

Оля Полякова, фото Instagram
Оля Полякова, фото Instagram

Ользі Поляковій-37: як привітали "Королеву ночі" українські зірки та шанувальники

Українська співачка Оля Полякова, яка вирушила відпочивати на Мальдіви, в неділю, 17 січня святкує свій День народження.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Рятувальна операція, фото: unn
Рятувальна операція, фото: unn

Біля Туреччини потонув російський корабель з українцями на борту: є загиблі

Біля берегів Турецької Республіки затонув російський суховантаж. Повідомлялося, що всі 15 членів екіпажу знаходилися в трьох рятувальних шлюпках.

ЗСУ, фото: штаб ООС
ЗСУ, фото: штаб ООС

Після слів Зеленського? Окупанти на Донбасі одумалися в річницю ДАПу, всі герої ЗСУ залишилися живі

Чотири порушення режиму повного і всеосяжного припинення вогню зафіксовано в районі проведення операції Об'єднаних сил за минулу добу, 16 січня.

Микола Антошкін, фото: РБК
Микола Антошкін, фото: РБК

У російській столиці на 79-му році життя помер Герой СРСР Микола Антошкін. Відомо, що Антошкін був однією з ключових фігур під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС - він особисто командував і брав участь у гасінні загоряння над зруйнованим енергоблоком.