Для громадян України, які отримують пенсію, з'явилися важливі новини. Так, у Міністерстві соціальної політики впевнені, що зволікати з впровадженням пенсійних накопичень вже не можна.

Саме тому відомство передало до Комітету українського парламенту з питань соцполітики та захисту прав ветеранів пропозиції до проєктів двох законів.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Міністерства соціальної політики України в мережі Facebook.

Повідомляється, що зміни мають бути здійснені в Законах "Про загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення" та "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо загальнообов'язкового накопичувального пенсійного забезпечення".

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Пропозиції Мінсоцполітики забезпечать:

- зниження ризиків корупції та зловживань за рахунок єдиних підходів до суб'єктів, які надаватимуть послуги в системі накопичувального пенсійного забезпечення, без створення "особливих умов" для окремих структур, навіть якщо їх засновником є держава.

- посилення відповідальності засновників недержавних пенсійних фондів, які надаватимуть послуги в системі загальнообов'язкового накопичувального пенсійного забезпечення, та пов'язаних з цими фондами осіб.

Пенсіонерка, скріншот відео
Пенсіонерка, скріншот відео

- "Єдине вікно" для роботи людей зі своїми пенсійними накопиченнями, вибору і заміни накопичувального фонду, де всі процедури максимально автоматизовано, забезпечується максимальна надійність обліку пенсійних накопичень людей і збереження інформації про них через чітке розмежування функцій і завдань центрального адміністратора системи загальнообов'язкового накопичувального пенсійного забезпечення та функцій адміністраторів пенсійних фондів, уникнення поєднання цих функцій в одній особі, і, відповідно, уникнути конфлікту інтересів.

- Єдині підходи до пенсійних виплат в системі накопичувального пенсійного забезпечення, зрозумілість виплат для учасників системи.

- Можливість не збільшувати податкове навантаження на фонд оплати праці для роботодавців та працівників при впровадженні системи.

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, оформляємо субсидію 2021 онлайн: докладна інструкція.

Як повідомляв Знай.uа, якщо будинок опалюється електроенергією: у Мінсоцполітики розповіли, як заощадити українцям.

Знай.uа писав, у Мінсоцполітики похвалилися зростанням пенсій на 10 євро: "Вже давно з'їла інфляція".