В Україні панують двадцятиградусні морози, але зупинити наших спецпризначенців їм не під силу. На Водохрещу воїни Сил спеціальних операцій відпрацювали дії на кризі в умовах низьких температур, продемонструвавши навіть здатність самостійно вибратися з пастки.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Командування Сил спеціальних операцій у соціальній мережі "Фейсбук".

Тренування військовослужбовців поєднали зі святкуванням Хрещення Господнього — тим більше, що їм все одно довелося пірнати в ополонку. Для цього на місце навчань прибув і капелан військової частини.

Фото ССО ЗСУ
Фото ССО ЗСУ

Задача військовослужбовців - відпрацювати дії на заледенілих водоймах. Вправи виконуються поодинці, двійками та трійками. Один з найбільш видовищних моментів - вміти самостійно вибратися із льодового провалу у повному польовому спорядженні.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Фото ССО ЗСУ
Фото ССО ЗСУ

Інша вправа — перша допомога людині, яку дістали з холодної води. Військові мають продемонструвати, як вони запобігатимуть шоковій реакції організму, яка загрожує життю. У тому числі розглядається варіант і з людиною без ознак дихання.

Фото ССО ЗСУ
Фото ССО ЗСУ

"Кожна така вправа відточує алгоритми дій у різноманітних ситуаціях, що можуть статися під час виконання бойового завдання. Бійці долають стрес в умовах, що раптово змінюються і випробовують на собі дію крижаної води. Зокрема, одним із завдань було пронирнути під кількома льодовими ділянками і не промахнутися у спробі виринути на поверхню.

В той час, коли для багатьох українців суворі холоди принесли лише дискомфорт - підрозділи ССО України використали зміни погоди на свою користь: попрацювали над відточенням навичок з безпечного поводження на кризі. І вчергове довели готовність виконувати завдання за призначенням за будь-яких умов", — стверджують у командуванні Сил спеціальних операцій.

Нагадаємо, Українець віз мільйони через зону ООС: кому війна, а кому мати рідна.

Як повідомляв Знай.ua, учасники бойових дій користуються низкою пільг на роботі: що потрібно знати про свої права

Знай.ua писав, воїн ЗСУ відмовляється залишати Донбас, навіть під обстрілами окупантів: "пишаюся"