Вже більше тижня, з 16 січня, в Україні діє "закон про мову", згідно з яким вся сфера обслуговування зобов'язана звертатися до відвідувачів українською мовою.

У разі, якщо в магазині, ресторані і не тільки до клієнта звертаються не державною мовою, українці мають право направити скаргу уповноваженому із захисту державної мови Тарасу Кременю.

За тиждень через обслуговування недержавною мовою прийшло близько 200 скарг.

Більша кількість з 195 скарг прийшла з Києва та Київської області – 74, а найменша кількість з півдня і східних областей України. З Львівської області – 17, Одеської та Харківської областей-по 12.

Українці, фото: unian
Українці, фото: unian

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Раніше Лариса Ніцой похвалила співачку Олю Полякову за її позицію щодо мови та нового закону.

Незважаючи на те, що артистка в щоденному житті говорить російською, вона все ж підтримала закон, згідно з яким сфера обслуговування повинна перейти на українську мову. Про це вона сказала в Instagram-сторіс.

У свою чергу Лариса Ніцой похвалила позицію співачки. Правда, запропонувала їй перейти на українську і в своїй творчості, а не співати пісні російською.

"Браво, Оля Полякова, а тепер ще й заспівайте свої "шльопанці" і все інше українською - і це буде бомбово.",- написала Лариса Ніцой.

Нагадаємо, задоволена ніцою похвалила Полякову за українську мову.

Як повідомляв Знай.uа, вільне використання російської мови, Зеленського поставили перед нелегким вибором.

Також Знай.uа писав, що українцям показали, чому штрафують за мову.