Чутки про дострокове припинення повноважень дійшли до керівництва ВРУ

Справа із хабарем нардепа Олександра Юрченка, скандальне виключення з фракції "Слуга Народу" нардепа Гео Лероса, тепер черга дійшла до гучних обговорень довкола ще одного представника пропрезидентської партії – Олександра Дубинського. Чутки про чергові виключення з фракції та пов'язаний з цим "коаліційний недобір" прокоментував особисто Голова ВРУ Дмитро Разумков.

Верховна Рада, нардепи заблокували трибуну та крісло спікера - Знай.ua
Верховна Рада, нардепи заблокували трибуну та крісло спікера - Знай.ua

Передумови для дострокового припинення: чого чекати?

Все резонанснішими стають обговорення можливого виключення українського журналіста Олександра Дубінського, що увійшов до складу пропрезидентської партії і фракції "Слуга Народу" разом із монобільшістю. Приводом для того стають все нові і нові його пости у соцмережах.

Олександр Дубинський, пост - скріншот
Олександр Дубинський, пост - скріншот

Теми можливого "недобору" коаліції в Парламенті торкнувся сьогодні і Дмитро Разумков.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"На щастя, сьогодні немає передумов для дострокового припинення повноважень Верховної Ради дев'ятого скликання. Навіть якщо 15 людей вийде, то, якщо я не помиляюсь, все рівно буде 231 людина у фракції. Цього достатньо для того, щоб коаліція продовжувала працювати – фракція "Слуга Народу" працює в коаліції в стінах Верховної Ради. Навіть якщо немає 226, тоді це створення нової коаліції – на це іде 30 днів", - зазначив очільник Верховної Ради України в ході брифінгу.

Дмитро Разумков, фото: facebook
Дмитро Разумков, фото: facebook

Як підкреслив Дмитро Разумков, у разі "коаліційного перезавантаження" Конституція дозволяє це зробити протягом 30 днів і, якщо цього не відбувається, з'являється привід для дострокового припинення повноважень діючого складу ВРУ.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Прокоментував Голова Парламенту і 30-денну перерву у проведенні пленарних засідань під час карантину.

"Це – вимушена ситуація. Але, тим не менш, вимушених ситуацій по відношенню до Конституції не буває. Так от, згідно рішення Конституційного суду, було чітко виписано: 30 днів починають рахуватися з дня, коли заплановане засідання Верховної Ради не змогло відбутися. Тобто, якщо б ми зібралися і не змогли працювати, з того дня почався відлік цих 30 днів. Сьогодні, на щастя, таких проблем немає. Коли ми змінювали свій графік, це було рішення Верховної Ради – ми працюємо згідно свого пленарного розкладу", - відзначає Голова Парламенту Дмитро Разумков.

Верховна Рада - фото rada.gov.ua
Верховна Рада - фото rada.gov.ua

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав Разумков повідомив про факт "кнопкодавства" – депутатів пересадять, а залу Парламенту напічкають камерами.