Українцям, які ще не досягли повноліття, проте вже стали батьками, розповіли про права і зобов'язання.

Детальніше про це пише Координаційний центр з надання правової допомоги в Facebook.

Іноді трапляється так, що батьками новонародженої дитини стають люди, які самі ще не досягли повноліття. Але, незважаючи на це, законодавство твердить, що такі батьки мають такі ж права і зобов'язання, як і дорослі, і можуть здійснювати їх самостійно.

Неповнолітні батьки можуть самостійно зареєструвати народження дитини. Якщо вони ще не перебувають у шлюбі, але хлопець подав заяву про визнання себе батьком дитини, то орган державної реєстрації актів цивільного стану повинен повідомити про це батькам або опікунам молодого батька. Якщо таких немає або з ними неможливо зв'язатися, то інформація надходить в службу опіки.

Батьки / фото: Міністерство юстиції
Батьки / фото: Міністерство юстиції

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

І все ж разом з цим неповнолітні батьки володіють особливим правовим статусом. Закон, прирівнюючи їх в правах і обов'язках до повнолітніх батьків, наділяє їх додатковими правовими гарантіями. Своєрідність правового становища неповнолітніх батьків полягає в тому, що вони, з одного боку, є батьками, що володіють певним обсягом прав і обов'язків по відношенню до своїх дітей, і, з іншого боку, продовжують залишатися дітьми, наділеними власним колом прав.

У той же час, якщо батьки дитини ухиляються від виконання батьківських зобов'язань, є алкоголіками або наркоманами, експлуатують дитячу працю або змушують їх займатися жебрацтвом / бродяжництвом, вони можуть бути позбавлені батьківських прав лише по досягненню повноліття.

Нагадаємо, що Шмигаль розповів про компенсацію за електроенергію сотням тисяч сімей.

Як повідомляв портал Знай.иа, українцям доступно пояснили, чому так важливо платити податки і не приховувати свої доходи від держави.

Також Знай.иа писав, що наслідки закону" про мову " можуть стати згубними, українці на краю.