Відомий український педіатр Євген Комаровський продовжує давати відповіді на популярні питання від його підписників і глядачів. Так, фахівець у своїй постійній рубриці "Питання-відповідь" розповів, що ж шкідливіше — сидіти постійно вдома або гуляти, ризикуючи підхопити ковід?

Про це стало відомо завдяки новій публікації Євгена Комаровського в його Telegram-каналі.

Євген Комаровський, фото YouTube
Євген Комаровський, фото YouTube

"Вітаю, доктор Комаровський. Працюю дистанційно, з дому майже не виходжу — замовляю в основному доставку товарів під двері квартири. Але відчуваю, що здоров'я стає гірше, а останнім часом щось і людей став цуратися, бажання спілкуватися все менше. Якщо чесно, вже турбуюся за свій психічний стан... що шкідливіше для здоров'я - сидіти вдома, щоб не зустрітися з коронавірусом, або все ж виходити на прогулянки з ризиком заразитися від інших людей?", - запитали у Євгена Комаровського.

На що доктор дав відповідь: "Однозначно обмежувати прогулянки не варто, це неправильно. Але я все ж сподіваюся, що ви розумієте елементарні речі: прогулянка — це не стояти на вулиці в черзі за пивом, прогулянка — це гуляти на свіжому повітрі, рухатися. Причому рухатися не в натовпі, а серед дерев — в парку, лісі, по набережній. Загалом, якщо прогулянка — це свіже повітря, але не люди навколо, то гуляйте на здоров'я. І гуляйте так як можна довше - це дуже корисно".

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Варто також нагадати нашим читачам, що нещодавно Комаровського запитали як відрізнити коронавірус від звичних для нас ГРВІ, які так притаманні зимовому періоду. Як пояснив фахівець, повну впевненість може гарантувати тільки тестування. Однак, на практиці, при відсутності тяжкого перебігу хвороби лікування ГРВІ та COVID-19 жодним чином не відрізняється.

Раніше повідомляли, учням спростили перебування в школі: менше "домашки" і скасування чергування.

Як повідомляв Знай.uа, медики розповіли, як спробувати розпізнати безсимптомний Covid-19.

Знай.uа писав, доктор Комаровський відкрив три основні секрети у вихованні дітей.