На сторінці Українського центру оцінювання якості освіти в соціальній мережі Facebook з'явилася інформація про те, як же визначити, який тест з української мови або української мови та літератури вибрати при здачі ЗНО.
У 2021 році їх виділяють окремо в переліку навчальних предметів, з яких проходитиме зовнішнє незалежне оцінювання. Випускники, які завершують в цьому році отримання повної загальної середньої освіти і планують вступати до вузу, зможуть самостійно вибрати один з цих предметів.

УЦОЯО, скріншот: Facebook
УЦОЯО, скріншот: Facebook

"Обирати серед української мови та української мови та літератури для проходження ЗНО потрібно залежно від того, на яку спеціальність (спеціальності) випускник/випускниця планує вступати до закладів вищої освіти. Визначитися з вибором допоможуть Умови прийому на навчання до закладів вищої освіти України в 2021 році, що містять перелік спеціальностей, для вступу на які потрібно буде виконати той чи інший варіант сертифікаційної роботи", — йдеться в публікації.

Також у повідомленні зазначається, що за виконання завдань сертифікаційної роботи з української мови можна отримати результат "ДПА" (оцінку за шкалою 1-12 балів) та ЗНО з укр.мови (за шкалою 100-200 балів). Що стосується української мови та літератури, то - "ДПА" (1-12 балів), ЗНО з української мови (за шкалою 100-200 балів) та з укр.мови та літератури (100-200 балів).

Нагадаємо, ЗНО-2021 з математики матиме два рівні: інструкція, Як вибрати краще

Як повідомляв "Знай.ua", стартувала реєстрація на ЗНО 2021: дати проведення та перелік документів

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Знай.ua писав, Рада затвердила "шкільні" виплати: кращим випускникам - по 100, переможцям олімпіад - по 120 тисяч