Збройні сили України постійно поповнюються новими висококваліфікованими кадрами. Саме такою стала історія Романа з позивним "Грек" — хоча він лише нещодавно, у 2020 році закінчив Національну академію Сухопутних військ, він вже здобув повагу своїх бійців, деякі з яких воювали ще з 2014 року.

Про це розповідають на офіційній сторінці Операції Об'єднаних сил у соціальній мережі "Фейсбук".

Проте коли офіцер-випускник розпочав службу, він одразу був змушений зіштовхнутися зі складнощами. Так, у його підрозділі відчувався серйозний брак кадрів.

"Коли прийшов у підрозділ, у ньому було вкрай мало людей. Та за кількістю я не погнався, зважено укомплектовував справжню команду, а не просто окремо взятих спеціалістів. Щоразу особисто спілкувався з потенційними підлеглими, відбирав людей, рекламував підрозділ, а іноді, зізнаюсь чесно, і переманював з інших… Приходили різні люди – й старші, й зовсім молоді, навчені та практично взагалі без досвіду. Спуску не давав нікому, разом вчились, тренувались, обслуговували техніку. Адже війна – непередбачувана, потрібно до всього бути готовими, ніколи не знаєш, з чим зіткнешся за мить", — каже "Грек".

Фото Facebook
Фото Facebook

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

"Дуже важливу роль грає атмосфера в колективі. Для нас цілком звична справа приготувати і занести чай людині, яка стоїть на посту. Ніби дрібниця, а воїну – приємно. Ми – одна велика родина і повинні дбати один про одного", — розповідає молодий командир.

Чоловік родом з Івано-Франківщини, там на нього чекає наречена. Він планує невдовзі одружитися з нею і завести дітей.

Нагадаємо, раніше Бойовики підібгали хвости перед нашими захисниками-українці зможуть спати спокійно

Як повідомляє портал Знай.uа, Українка проміняла модельну кар'єру на військову службу: неймовірна історія зачепить кожного