Заступник міністра охорони здоров'я України Ігор Іващенко виступив на брифінгу в понеділок, 8 лютого. Про головні тези розповіли на офіційному акаунті Міністерства охорони здоров'я Facebook.

05 лютого МОЗ отримало підтвердження про постачання в Україну 12 млн доз вакцин для профілактики COVID-19. Вакцини розроблені AstraZeneca разом з Оксфордським університетом, а також компанією NovaVax.

Реєстрація вакцин відбуватиметься за дозволами на екстрене медичне використання. Це механізм, який сприяє доступності та використанню вакцин під час надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров'я, зокрема, таких, як протидія поширенню COVID-19.

Передбачається, що державна реєстрація для екстреного медичного застосування буде видаватися виробникам на термін один рік з можливістю продовження ще на один рік.

Уряд України офіційно отримав підтвердження від Європейського інвестиційного банку про виділення коштів у сумі 50 млн євро, які будуть спрямовані на закупівлю вакцин, обладнання, яке необхідне для забезпечення холодового ланцюга при проведенні вакцинації, а також логістики.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Водночас міністр охорони здоров'я Максим Степанов виступив на всеукраїнському форумі "Україна 30". Там він розповів про вакцинацію, кому щеплення дістанеться в першу чергу.

"В першу чергу вакцину отримають: працівники мобільних бригад вакцинації, медичні працівники, лікарі та середній медичний персонал, які працюють в закладах охорони здоров'я, які надають допомогу хворим коронавірусом, працівники лабораторій, які проводять дослідження на covid-19, працівники екстреної медичної допомоги, включаючи водіїв. Громадяни, які перебувають у спеціалізованих установах або є працівниками таких установ. Це інтернати, будинки для престарілих і тому подібні. І наші військовослужбовці Збройних сил і Нацгвардії, які беруть участь в ООС", - розповів Степанов.

Міністр розповів, що на другому, третьому і четвертому етапі провакцинують людей, які входять в групи ризику за професією або за станом здоров'я або за віком, тобто всі громадяни старше 65 років. Також це ті, хто мають супутні захворювання і ті, хто виконують функції з безпеки держави і життєдіяльності держави. Саме на другому етапі будуть вакцинувати інших медичних працівників.

Раніше ми повідомляли, Зеленський визначив головні факти про вакцинацію, хто не може відмовитися і як вплине на подорожі.

Як повідомляв "Знай.uа", лікарю ввели п'ятикратну дозу вакцини від COVID-19, списавши все на випадковість.

Також "Знай.uа" писав, що Ляшко розкрив великі цифри вакцинації українців, що охоплюють 95%.