Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський поділився своєю думкою щодо грудного вигодовування у випадку, якщо мама немовляти захворіла на коронавірусну хворобу Covid-19.

Про це розповідають на офіційному сайті Комаровського.

Медику поставила запитання молода мама, у якої діагностували COVID-19. Щоб вберегти дитину від ризику зараження, вона зціджувала молоко, яке дитині давав тато з пляшечки. Але цей процес дається тяжко, тому вона й змушена задуматися, чи не варто їй повернутися до звичайного безпосереднього грудного вигодовування.

"Але я все ж хвилююся за малюка, тому хотілося б знати, як визначити, чи не захворів дитина. Чи можна йому зробити тест, як мені, для цього?" — пише стурбована мам.

Євген Комаровський, фото YouTube
Євген Комаровський, фото YouTube

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

На це Комаровський відповів, що годування грудьми треба однозначно продовжити.

"Поставити грудничку діагноз за симптомами практично неможливо, тому що специфічних симптомів коронавірусу у нього немає: немовля вам навряд чи скаже, що він сьогодні не відчуває, як мама пахне і який смак у маминого молока. Так у дітей такого віку, як правило, специфічних симптомів і не буває.

Але тим не менше, якщо у мами діагностований коронавірус, а у дитини спостерігається нездужання - наприклад, підвищилася температура, то припустити зараження ковідом, звичайно, можна.

Що ж стосується лабораторної діагностики, то всі тести, які використовуються у дорослих, можуть використовуватися і у дітей будь-якого віку", — заявив медик.

Нагадаємо, Комаровський відкрив українцям очі на дивовижні факти про новорічні іграшки.

Як повідомляв Знай.uа, доктор Комаровський порадив розмножуватися після стресів.

Також Знай.uа писав, що Комаровський по поличках розібрав всі особливості свята, поради лікаря