Всесвітньо відомий винахідник, засновник корпорації Microsoft Білл Гейтс, який кілька років тому на конференції TED попередив людство про пандемію "небезпечного вірусу", дав велике інтерв'ю YouTube-каналу Veritasium.

Білл Гейтс розповів про головні загрози людству після пандемії covid-19. Про це стало відомо завдяки інтерв'ю на YouTube-каналі Veritasium.

Так, на питання про те, якою може бути наступна катастрофа і до чого людство зараз не готове, Білл Гейтс відповів, що новою кризою може стати глобальне потепління. Він зазначив, що рівень смертності через зміни в природі щороку буде "навіть більше", ніж зараз від коронавірусу.

Гейтс також виділив проблему біотероризму, про яку "люди не люблять говорити".

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Той, хто захоче завдати шкоди, може створити вірус. Це означає, що ймовірність зіткнутися з цим вище в порівнянні з природними епідеміями, подібними до нинішньої", - сказав Гейтс.

Крім того, пославшись на книгу вченого Вацлава Сміла, Гейтс зазначив, що пандемія становить набагато більшу небезпеку для людства, ніж зіткнення Землі з астероїдом або ядерна війна. На думку засновника Microsoft, при правильній підготовці до наступних пандемій смертність може стати в 10 разів нижче нинішньої.

У відео також наводиться частина виступу Гейтса на TED Talks в 2015 році, в якому він вперше сказав, що людство не готове до глобальної пандемії.

Білл Гейтс, фото: devex
Білл Гейтс, фото: devex

"Якщо що і здатне знищити більше 10 млн людей в найближчі десятиліття, швидше за все, це буде особливо небезпечний вірус, а не війна. Не ракети, а мікроби. Частково причиною цьому служить той факт, що ми витрачаємо величезні гроші на кошти ядерного стримування. При цьому ми виділяємо дуже мало коштів на запобігання епідемій", - заявив тоді Гейтс.

Раніше повідомляли, календар вакцинації від Covid-19 на 2021 рік: хто і коли отримає препарат безкоштовно.

Як повідомляв Знай.uа, Білл Гейтс, який передбачив коронавірус, передбачив наступну пандемію: "У десять разів гірше".

Знай.uа писав, Білл Гейтс "чіпував сам себе" і закрив рота конспірологам назавжди.