У Державній прикордонній службі вшанували пам'ять загиблого товариша по службі в його День народження.

Детальніше про це розповідає прес-служба ДПС в Facebook.

У понеділок, 8 лютого, Дмитру Сірбу виповнилося б 27 років. Однак, прикордонник вирішив проявити героїзм і відправився захищати країну від ворожої атаки в 2014 році. 11 липня того ж року він отримав поранення в результаті обстрілу позицій охоронців кордону під Зеленопіллям, яке і забрало його життя.

Військовий / фото: Facebook
Військовий / фото: Facebook

Вчора в Білгород-Дністровському загоні товариші по службі Дмитра вшанували пам'ять загиблого. У храмі Святого Князя Володимира капелан отець Іоанн відслужив панахиду за упокій душі вірного сина України, прикордонники поклали квіти до стели пам'яті загиблим воїнам. Потім військовослужбовці відвідали Саратську місцеву школу, де навчався їх побратим. Також Прикордонники поклали квіти до могили Героя в селі Новоселівка, після чого батьки полеглого прикордонника запросили всіх в будинок, де він ріс.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

"Шанувати подвиг загиблих захисників Вітчизни є надзвичайно важливим для кожного прикордонника, адже вони віддали найцінніше-своє життя! Дмитро Сірбу жив як воїн і загинув як Герой! Його слава ніколи не загине!",- зазначено в повідомленні.

Військові / фото: Facebook
Військові / фото: Facebook

Нагадаємо, що 21-річний герой ЗСУ помер після весілля: дружина ховала на 6 місяці вагітності.

Як повідомляв портал Знай.иа, українці зворушливо згадали молодих воїнів, які загинули за Батьківщину:"обличчя ангелів".

Також Знай.иа писав, що капелани героїчно врятували екіпаж і пасажирів: потонули з молитвою на устах.