Що пропонується?

Тільки-но стартувала П'ята сесія Верховної Ради дев'ятого скликання, як один за одним почали назрівати конфлікти. Не тільки в сесійній залі Парламенту, а й в суспільстві. Одним із найсвіжіших електронних пропозицій, розміщених на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України, торкнулися як дострокового розпуску ВРУ, так і звільнення прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та урізання мільйонних зарплат гендиректора "Укрпошти".

Денис Шмигаль - фото Знай.ua
Денис Шмигаль - фото Знай.ua

Достроковий розпуск ВРУ – шляхом всеукраїнського референдуму

Петиція №22/112962 "Про дострокове ПРИПИНЕННЯ повноважень Верховної Ради України на вимогу українського народу" була оприлюднена 10 лютого.

"Згідно з новим звітом МВФ, Україна є найбіднішою країною Європи, а український народ вимирає від голоду і злиднів - це є результат діяльності Верховної Ради України. У зв'язку з вищенаведеним, прошу Президента України, який згідно статті 102 Конституції України, є Гарантом прав і свобод українських громадян: забезпечити дострокове припинення повноважень Верховної Ради України на вимогу українського народу шляхом проведення Всеукраїнського референдуму за народною ініціативою", - пише автор електронного документу Микола Ісаєв.

Петиція, розпуск Парламенту - скріншот
Петиція, розпуск Парламенту - скріншот

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Верховна Рада - фото Знай.ua
Верховна Рада - фото Знай.ua

Шмигаля – негайно у відставку: "За БРЕХНЮ"

Днями один з найпалкіших "розстрілів" питаннями в ході години запитань до Уряду в сесійній залі Парламенту влаштувала прем'єру нардеп Юлія Тимошенко.

Юлія Тимошенко - скріншот
Юлія Тимошенко - скріншот

Саме цей конфлікт, в процесі якого з'ясувалися нові цікаві факти щодо закупівельної ціни на газ, і підштовхнув автора наступної петиції до публікації звернення.

"Український прем'єр попався на брехні про ціну на газ. У зв'язку з цим, негайно ВИМАГАЄМО від Президента України: ВІДПРАВИТИ у відставку прем'єр-міністра Шмигаля за БРЕХНЮ про ціну газу та забезпечити ціну газу для населення і комунального господарства України 2,9 гривні за кубометр", - звертається до Володимира Зеленського автор петиції № №22/113006, опубліковану 11 лютого.

Петиція, звільнення Д.Шмигаля - скріншот
Петиція, звільнення Д.Шмигаля - скріншот

Денис Шмигаль, Верховна Рада - фото ВРУ
Денис Шмигаль, Верховна Рада - фото ВРУ

Урізати зарплату Смілянському: з 2 млн до 15 тисяч

10 лютого була оприлюднена ще одна досить цікава пропозиція. В електронному зверненні № 22 / 112966 йдеться про суттєве урізання зарплати генерального директора АТ "Укрпошта" Ігоря Смілянського.

Мало того, окрім ставки у 15 тис грн, автор пропонує позбавити Смілянського ще премій і надбавок.

Ігор Смілянський - фото з Фейсбук (І.Смілянський)
Ігор Смілянський - фото з Фейсбук (І.Смілянський)

"Знизити зарплату директора Укрпошти, у зв'язку з тим, що недоцільно платити зарплату йому в розмірі 2 млн грн. Співробітники Укрпошти не отримують таких зарплат, і потрібно знизити заробітну плату йому до 15 тис грн, без всяких преміальних і надбавок", - пише автор петиції Русла Любимов.

Петиція, зарплата І.Смілянського - скріншот
Петиція, зарплата І.Смілянського - скріншот

Часу на голосування за той чи інший з цього переліку електронний документ, згідно правил, буде 3 місяці.

Про найцікавіші нові петиції та подальший розвиток подій в країні читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що в Мінсоцполітики озвучили нові суми надбавок для пенсій – хто отримає додаткові сотні гривень.