Останнім часом почастішали скарги на один з найбільших українських банків "Ощадбанк". На думку одного з українців, який спробував викрити так звану "схему", шахраї можуть витягати з українців мільйони гривень.

Інцидент стався в українській столиці, за адресою вул. Гетьмана Вадима (вул. Індустріальна), 26-А. Про це пише незадоволений клієнт "Ощадбанку" на порталі Minfin в розділі для відгуків.

черга біля Ощадбанку, фото з вільних джерел
черга біля Ощадбанку, фото з вільних джерел

"Напевно справи в Ощадбанку зовсім погані, якщо при новому керівнику вони вирішили заробляти на пенсіонерах. Місяці два тому мені подзвонили з банку і повідомили, що я не здійснюю платежів через Ощад 24, тому, якщо найближчим часом я не зроблю жодних платежів, мені припинять надавати цю послугу. Оскільки мені він не потрібен, мене це не хвилювало.

Через місяць я забрав депозит, анулював карти, залишив тільки, "карту киянина", оскільки до неї прив'язано всі пільги. Звичайно без коштів на ній. Вчора отримав повідомлення про підключення мені SMS банкінгу. Втративши свій особистий час на процедуру відключення я позбувся цієї послуги. Дівчина поставила кілька питань і по закінченню попередила про те, що гроші за підключення все одно знімуть. До неї жодних претензій, обслуговування на належному рівні.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Також повідомила, що SMS банкінг підключається автоматично при вході, або спробі входу в Ощад24. У другому пункті якраз і криється, "розвод". Вам роблять підключення SMS банкінгу і заявляють, що хтось намагався увійти до Вашого акаунту. 7 гривень не такі вже великі гроші, але пенсіонери зазвичай не уважні, можуть не прочитати SMS і, якщо на карті немає грошей, через місяць овердрафт, потім штраф за прострочення платежу.

Та навіть по 7 гривень з такої кількості пенсіонерів сума виллється в кілька мільйонів, достатніх для виплати премій новому керівництву. Такого свавілля в Ощадбанку навіть раніше не було.", - розповів незадоволений клієнт.

Відгук незадоволеного клієнта "Ощадбанку", скріншот: Minfin
Відгук незадоволеного клієнта "Ощадбанку", скріншот: Minfin

Відповідь "Ощадбанку", скріншот: Minfin
Відповідь "Ощадбанку", скріншот: Minfin

Раніше повідомляли, Шкарлет пояснив, коли в Україні закінчиться карантин.

Як повідомляв Знай.uа, прості поради, які вбережуть вас від шахраїв в інтернеті.

Знай.uа писав, у Мін'юсті пояснили, як не потрапити на гачок шахраїв в інтернеті: чого ніколи не можна робити.