З 8 по 14 березня в Україні стартує так званий "Масляний тиждень". В цей час прийнято не тільки влаштовувати різноманітні конкурси, проводжати зиму, а й готувати найсмачніші млинці. Один з таких незвичайних, але перевірених рецептів нещодавно з'явився на просторах соціальних мереж. Ним поділилася дівчина, яка запозичила секрет приготування у своєї свекрухи. А свекрух, як ми знаємо, поганого не порадять, тому і візьмемо рецепт на озброєння.

Млинці на Масляну: незвичайний рецепт

Млинці на Масляну, скріншот з відео
Млинці на Масляну, скріншот з відео

Для приготування вам потрібно:

12 тоненьких млинців, які вам до душі, вони повинні бути приблизно однакового розміру з формою, в якій будуть випікатися.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Для начинки візьміть:

Млинці на Масляну, скріншот з відео
Млинці на Масляну, скріншот з відео

1 куряча грудка (варена або смажена, за смаком)

майонез, або сметана

Тертий твердий сир приблизно 150-200 гр

Гриби (можуть бути печериці, лисички, гливи)

1 ріпчаста цибуля

масло для смаження

Рецепт приготування:

Млинці на Масляну, скріншот з відео
Млинці на Масляну, скріншот з відео

Випікаємо млинці. Приготуйте форму для запікання, рясно змастивши її вершковим маслом.

Потім готуємо відразу дві начинки:

1 начинка-це курка відварна, дрібно ріжемо її і змішуємо зі сметаною, сіллю, перцем. Можна також додати трохи майонезу.

2 начинка-гриби смажені з цибулею.

Після приготування збираємо пиріг. У форму викладаємо так, щоб краї звисали з бортів форми. Потім починаємо викладати шарами першу начинку з куркою, присипаємо її тертим сиром. Так робимо кілька разів-вийде 5 або 6 шарів.

Млинці на Масляну, скріншот з відео
Млинці на Масляну, скріншот з відео

Краї млинців, які звисають, треба підняти і закрити ними пиріг. Зверху покласти кілька шматків вершкового масла і трохи сметани. Запікаємо в гарячій духовці близько 20 хвилин до тих пір, поки сир не розплавиться. Потім накриваємо форму з пирогом тарілкою і швидко перевертаємо пиріг на неї.

Нагадаємо, з'явився рецепт паштету з курячої печінки.

Як повідомляв Знай.ua, королівські кухарі розкрили секрети меню монаршої родини.

Також Знай.ua писав, що господині поділилися рецептом домашнього тортика зі згущеним молоком.