У середу, 17 лютого, стало відомо про курйозний випадок у Москві. 45-річна росіянка захопилася поїданням хурми і згодом потрапила в лікарню з діагнозом гостра кишкова непрохідність.

Як повідомляє Telegram-канал "Baza", в одну з московських лікарень потрапила жінка, яка скаржилася на сильний біль у животі. Їй поставили діагноз гостра кишкова непрохідність і призначили термінову операцію.

"Стали з'ясовувати в чому тут справа – на подив, виявилося, що жінка ну дуже любить хурму. І за п'ять днів до госпіталізації з'їла півтора кілограма помаранчевих фруктів. За день" - йдеться в публікації.

Хурма "склеює" їжу, а півтора кілограма цього фрукта – немов відро клею в шлунку. Через в'язкість плода діаметр кишечника пацієнтки замість 3-6 сантиметрів дорівнював 24. Варто зазначити, що ситуація дійсно була критичною – ще пара днів і кишечник би розірвався. Однак, медики успішно прооперували жінку, її життю нічого не загрожує.

скріншот поста

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше ми писали про те, що робити, якщо отруїлися їжею з магазину, або ресторанної доставки: куди скаржитися і як отримати компенсацію.

Нагадаємо, під Харковом у Дергачівському ліцеї масовий спалах харчового отруєння серед учнів. З кишковою інфекцією вже злягли 40 дітей і одна вчителька. Тобто загальна кількість хворих зросла до 41 людини.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Боярці в академічному ліцеї "Гармонія" 16 лютого від отруєння померла семикласниця. Її подруга знаходиться в лікарні.

Також портал Знай.uа писав, що в українських тортах, які експортували закордон, знайшли небезпечний інгредієнт.