Зеленський звернувся до Разумкова з проханням невідкладно виправити юридичну колізію, виявлену в законі щодо соціального захисту людей з інвалідністю, та розглянути його в позачерговому порядку.

Президент України Володимир Зеленський просить Верховну Раду позачергово розглянути правку до закону щодо соціального захисту людей з інвалідністю. Про це повідомляє сайт президента.

Йдеться про закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо перейменування Фонду соціального захисту інвалідів і приведення термінології у відповідність із законодавством у сфері соціального захисту осіб з інвалідністю".

Проголосований документ містить юридичну колізію, яка полягає в тому, що його положення про набрання чинності з 1 січня 2021 року не відповідає Конституції України, оскільки передбачає, що закон набуває чинності до його офіційної публікації. Тому Міністерство юстиції запропонувало накласти на закон технічне вето.

Пільги для інвалідів: джерело: YouTube
Пільги для інвалідів: джерело: YouTube

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Володимир Зеленський вважає цей закон надзвичайно важливим, тому вкрай стурбований цією юридичною колізією.

"Соціально справедливе суспільство, де кожен почувається безпечно, передбачає турботу про менш захищених людей. Я вкрай стурбований тим, що закон вимагає технічного ветування, інакше він може бути скасований через те, що суперечить конституційним нормам. Ми цього не допустимо – люди з інвалідністю обов’язково матимуть захист, закріплений законом України", – наголосив президент.

Закон буде повернуто до парламенту для термінового доопрацювання.

Нагадаємо, Зеленський підписав закон про збільшення допомоги на дітей з тяжкими хворобами

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський побував на передовій в зоні ООС і отримав нагороду від морпіхів

Також Знай.ua писав, Зеленський "привітав" з 200-м днем перемир'я на Донбасі