Незвичайна ковбаса без використання м'яса зовні буде схожа на делікатес, який всі любили в дитинстві. Однак при цьому вона обійдеться набагато дешевше і підійде навіть вегетаріанцям.

Інгредієнт:

  • очищений жовтого кольору, 2 ст. горох
  • 100 мл рослинна олія
  • 1 шт буряк
  • 3-5 зубчиків часник
  • 2-3 шт лавровий лист
  • горошком, 3-5 шт перець
  • сіль чорний перець
  • щіпка мускатний горіх
  • 2-3 ч. л. коріандр

Як приготувати

Якщо ви готуєте ковбасу з гороху, то його попередньо потрібно замочити на пару годин, а потім зварити з нього густе пюре, періодично помішуючи. Соліть в кінці варіння. Якщо ж у вас знайшлися Горохові пластівці-з ними клопоту набагато менше, вони відварюються буквально протягом 10 хвилин за інструкцією на упаковці. Горохова мука теж готується просто: заливається окропом і вариться протягом 5-10 хвилин. Консистенція пюре повинна бути дуже густий, води беріть менше, ніж при варінні звичайної горохової каші. Під час варіння додайте кілька горошин чорного перцю і лавровий лист.

Сирий буряк натерти на дрібній тертці і віджати сік. Саме він нам і потрібен для кольору. М'якоть не використовуємо.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Буряковий сік влити у відварений горох, пюрировать брендером до однорідної консистенції. Додайте спеції, подрібнений часник, олію (соняшникову, оливкову, кунжутну або будь-яке інше на ваш смак) і збийте міксером. Це потрібно зробити до того, як пюре охолоне.

Перекладіть вийшло пюре на харчову плівку і сформуйте ковбаску. Для цих цілей можна також скористатися звичайною пластиковою пляшкою, обрізавши у неї шийку і накривши чимось, наприклад, харчовою плівкою, блюдцем і т. п.

Остудіть ковбасу при кімнатній температурі, потім перемістіть в холодильник на кілька годин, краще на ніч.

Раніше ми повідомляли, небезпечні шоколадки вилучають з продажу в Україні, можуть викликати гостре отруєння.

Як повідомляв "Знай.иа", кращі рецепти млинців на Масляну, класичні, сирні і на кефірі.

Також "Знай.иа" писав, що борщ гуцульський, весільний або на квасі, топ-5 унікальних рецептів головної української страви.