Американський письменник, один з головних поетів біт-покоління Лоуренс Ферлінгетті помер у віці 101 року. Про це пише Associated Press.

Відомо, що Ферлінгетті помер 22 лютого в своєму будинку в Сан-Франциско в оточенні рідних, за місяць до 102-го дня народження.

За словами його сина Лоренцо Ферлінгетті, причиною смерті стало захворювання легенів, незважаючи на те, що йому ввели першу дозу вакцини проти Covid-19 минулого тижня.

Варто уточнити, що Ферлінгетті народився в Нью-Йорку в 1919 році. Незважаючи на складне дитинство, він отримав вищу освіту і став журналістом у 1941 році, потім записався добровольцем у флот.

У 1950-х він повернувся в Сан-Франциско, де разом з другом Пітером Діном Мартіном відкрив книгарню "City Lights". Заклад працював сім днів на тиждень допізна. Лавка не приносила багато прибутку, але була дуже популярна у творчої контркультурної інтелігенції.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Лоуренс Ферлінгетті і Аллен Гінзберг, 1965 рік, Фото Getty Images
Лоуренс Ферлінгетті і Аллен Гінзберг, 1965 рік, Фото Getty Images

Ферлінгетті став першим видавцем книги "Крик та інші поеми" поета Аллена Гінзберга. Тираж книги, надрукований у Великобританії і перевезений у США, був заарештований поліцією. Гінзберг і Ферлінгетті були затримані в 1957-му за звинуваченням у поширенні непристойних творів, проте суд їх виправдав.

У 1958-му Ферлінгетті видав свою першу колекцію віршів A Coney Island of the Mind ("Коні Айленд розуму"). Збірник розійшовся тиражем мільйон примірників і приніс автору світову популярність. Всього він видав понад 50 поетичних збірок і романів.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо про смерть американського актора Хела Холбрука, який знявся в серіалі "Сини анархії" і фільмі "В диких умовах".

Як повідомляв портал Знай.uа, пішов з життя зірка "Суцільнометалевої оболонки" і "Супермена" Маркуса Д'аміко.

Також портал Знай.uа писав, що коронавірус забрав життя "батька" культових трюків Джеймса Бонда.