150 річниця від дня народження Лесі Українки: якою насправді була поетеса

У 2021 році 25 лютого виповнюється 150 років від Дня народження поетеси і драматургині Лариси Петрівни Косач-квітки - Лесі Українки. Леся Українка багато подорожувала, щиро любила і була хорошим другом. Її твори і персонажі глибокі і в них можна знайти частинку самої Лесі. Однак, далеко не кожен українець про це знає, адже її звикли бачити крізь призму стереотипів.

Леся Українка
Леся Українка

Святослав Вакарчук після політики вдарився в спорт-Світоліна поспішає на допомогу: "Є чим пишатися..."

Відомий український співак Святослав Вакарчук, схоже, що не сильно засмучується через відхід з політичної сцени. Незабаром музикант повинен презентувати новий музичний проект"Оранжерея". Святослав Вакарчук хотів зробити цікаве Селфі і це у нього вийшло. Попозувати погодилися відомі українські спортсмени, тенісисти Еліна Світоліна та Сергій Стаховський.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Святослав Вакарчук, фото: Instagram
Святослав Вакарчук, фото: Instagram

В українській школі директор принизила учениць за зовнішність: "Худенька, а целюліт"

Українців схвилювала ситуація, яку зафіксували на аудіозаписі в одній зі шкіл Львівської області-директор Соснівського ліцею №2 жорстко вилаяла учениць за "неналежний" зовнішній вигляд. Школярок лаяли за штани, хустки і навіть за "целюліт".

Українець розповів про шахрайство у відділенні Нової Пошти: зрізали наклейку і обчистили посилку

Співробітників Нової Пошти підозрюють у новій шахрайській схемі: начебто з поїлок зрізають наклейки з інформацією, що дозволяє повністю очистити посилку. Чоловік, який живе в місті Харків, зняв коротке відео, на якому пояснив як співробітники сервісу можуть обдурити своїх клієнтів.

У відділені "Нової пошти", скріншот відео
У відділені "Нової пошти", скріншот відео

Українці складатимуть іспит на знання мови: кому доведеться підтвердити свій рівень

Починаючи з 16 липня близько 100-150 тисяч громадян України повинні будуть підтвердити рівень володіння державною мовою, склавши відповідний іспит. Про це повідомила голова Національної комісії зі стандартів державної мови Аріна Демська у своєму публічному звіті в середу, 24 лютого.

Іспит з української мови на держпосаду, кадр з відео
Іспит з української мови на держпосаду, кадр з відео