Міністерство охорони здоров'я України назвало побічні ефекти після вакцинації від COVID-19.

Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, який пообіцяв, що МОЗ буде повідомляти про всі випадки несприятливих подій, пов'язаних з наслідками вакцинації в Україні.

Ляшко зазначив, що можуть виникнути такі побічні ефекти, як поява папул в місці ін'єкції, почервоніння в місці уколу і незначне підвищення температури.

Віктор Ляшко, кадр з ефіру Свобода слова Савіка Шустера: YouTube
Віктор Ляшко, кадр з ефіру Свобода слова Савіка Шустера: YouTube

"Але є і більш серйозні. Ці, що я зараз назвав, зустрічаються в 5-7% від кількості провакцинованих, але є випадки і анафілактичних шоків, які трапляються 4 випадки на мільйон. В Україні поки немає таких випадків", - додав Віктор Ляшко.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Вчора стало відомо, що українські дипломати зуміли домовитися про постачання десяти мільйонів доз вакцини від коронавірусу Pfizer. Про це 26 лютого повідомила нардеп від "Слуги народу" Ольга Василевська-Смаглюк. Її поінформував про це посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

Вакцинація, фото: GettyImages
Вакцинація, фото: GettyImages

Нагадаємо, Covid-19 вказав на слабкі місця медицини України: Ляшко розповів, як виправлять ситуацію. У першому читанні Верховна Рада прийняла законопроект № 4142"про систему громадського здоров'я".

Як повідомляв "Знай.ua", Ляшко приїхав на охоплене вірусом Прикарпаття і прозрів: "Ситуація критична"

Знай.ua писав, Ляшко розкрив великі цифри вакцинації українців: охоплюють 95%. Україні все ж вдалося утримати рівні охоплення обов'язковими профілактичними щепленнями на належному рівні.