У Миколаєві розглядалася незвичайна судова справа. На лаву підсудних потрапив військовослужбовець зі стрілецького батальйону на ім'я Андрій Р., звинувачений у самовільному відході з місця служби після отримання поранення в умовах воєнного стану.

За матеріалами справи Андрій, мобілізований до лав Збройних Сил України з Одеси, під час бойових дій на Херсонському напрямку тимчасово дислокувався у Миколаєві, виконуючи обов'язки командира відділення. 13 вересня 2022 року він самовільно залишив місце служби у Миколаєві за досить незвичайних обставин.

ЗСУ. Фото Генштаба
ЗСУ. Фото Генштаба

Як пояснив під час судового засідання сам Андрій, причиною стали травми, отримані ним під час надання допомоги пораненому бійцю.

Незважаючи на необхідність лікування, командування відмовило йому у цьому. Тому військовослужбовець вирішив самостійно звернутися до медичних фахівців і для цього дістався Одеси, де зробив МРТ колінних суглобів. Обстеження виявило в Андрія розрив зв'язок колін. Він направив командуванню частину копії результатів МРТ, проте жодної реакції з їхнього боку не отримав.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

ЗСУ. Фото Генштаба
ЗСУ. Фото Генштаба

У суді Андрій визнав свою провину та розкаявся. Він зазначив, що йому протипоказані значні фізичні навантаження, а в майбутньому може знадобитися хірургічне втручання.

Розглянувши всі обставини справи, суд врахував каяття обвинуваченого, факт підтвердженої документально травми, а також його відповідальність за неповнолітню дитину. У результаті підставі ст. 69 КК України, яка дозволяє призначати м'якше покарання, замість позбавлення волі Андрію Р. винесли вирок у вигляді двох років ув'язнення у дисциплінарному батальйоні.

Нагадаємо, отримав контузію і не виконав наказ – 5 років в'язниці: дочка українського військового тепер зростатиме без батька

Як повідомляв "Знай.ua", похмілля врятувало? Українець не з'явився у ТЦК через те, що "насинячився", але у в'язницю його не посадили

Знай.uа писав, 15 років виношував план помсти і вбив невинну: у Запоріжжі чоловік наклав на себе руки, так і не дізнавшись правди