З 18 травня в Україні набуває чинності новий закон про мобілізацію, який зобов'язує всіх військовозобов'язаних громадян протягом 60 днів оновити свої персональні дані. Ця вимога стосується навіть тих, хто має відстрочку від мобілізації.

Тепер оновити свої дані військовозобов'язані можуть не лише у ТЦК, а й у зручніших ЦНАПах. Для цього необхідно мати український паспорт, ідентифікаційний код, військовий квиток (або тимчасове посвідчення), медичні документи, довідку про освіту, а також права водія у разі служби водієм.

Мобілізація, скріншот: YouTube
Мобілізація, скріншот: YouTube

Для тих, хто має відстрочку, потрібно додатково надати документи, що підтверджують це. Якщо є дані про стан здоров'я, які відсутні у базі Helsi, доведеться підготувати відповідні медичні висновки, а у разі інвалідності – довідку медико-соціальної експертної комісії.

Починаючи з 18 травня військовозобов'язані також зможуть оновити дані у зручному електронному форматі через спеціальний додаток (кабінет призовника). Як повідомила заступник міністра оборони Катерина Чорногоренко, для цього знадобиться: завантажити мобільний додаток, пройти авторизацію у додатку та заповнити персональні дані.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Одеський військкомат, скріншот: Facebook
Одеський військкомат, скріншот: Facebook

Після цього військовозобов'язаний одразу побачить інформацію про себе з бази даних "Оберіг". Якщо знадобиться уточнення даних, ТЦК зв'яжеться з громадянином самостійно. Тобто в сам військкомат у двох із трьох випадків йти не потрібно.

Нагадаємо, торкнеться абсолютно кожного чоловіка: у Генштабі зробили важливу заяву

Як повідомляв "Знай.uа", хвороба більше не аргумент: з якими вадами здоров'я заберуть служити

Знай.ua писав, "продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, військкоми не справляються