Дитина прогулює школу, а заплатять батьки: у Раді підготували новий законопроєкт

Дитяче харчування у школі / фото: веб-портал Чернігівської міської ради
Дитяче харчування у школі / фото: веб-портал Чернігівської міської ради

Порушення, яке стосується навчання та виховання малолітніх дітей, може призвести до значних фінансових витрат для батьків. Згідно з новим законопроєктом, який розглядається у Верховній Раді, штрафи становитимуть від 850 до 5100 гривень. Згідно з цим законом, батьки можуть бути попереджені або оштрафовані від 50 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за невиконання своїх обов'язків. Це стосується ситуацій, коли дитина не залучена до навчання, або коли батьки не приділяють їй достатньо уваги і не слідкують за її навчанням.

Українцям доведеться платити більше за світло, ніж здається: "Потрібно 6-7 тисяч гривень..."

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Гроші змусять повернути державі: українців попередили За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Останнім часом в Інтернеті розпочалася масова "істерія" про можливе підвищення тарифів на електроенергію з різними пропозиціями від експертів. Один із запропонованих варіантів тимчасове відключення електроенергії на кілька годин або подвоєння тарифу в пікові часи. Також обговорюють встановлення тризонних лічильників, які враховуватимуть різні тарифи у різний час, стимулюючи людей економити енергію через вищу вартість у піковий годинник. Важливо також розуміти, що всі ці пропозиції ґрунтуються на поточній ситуації та не враховують можливих майбутніх проблем, наприклад, відключень підстанцій. Тому необхідно брати до уваги довгострокові аспекти тарифної політики, а не лише поточні пропозиції, незважаючи на їхню популярність.

ТЦК надіслали повістку ветерану, який втратив обидві ноги на фронті: "Звичайно ж прийду в гості"

Олег Симороз / фото: Х
Олег Симороз / фото: Х

У Олега Симороза, ветерана війни та громадського активіста, трапилася неприємна історія. Йому раптово прийшла повістка від місцевого територіального центру, куди він має з'явитися у справах, пов'язаних із військовим обов'язком та мобілізацією. Найдивовижніше, що ця повістка була приклеєна прямо до квитанції за комунальні послуги. Симороз запропонував замінити службовців ТЦК на онлайн-ботів і відправити їх служити до бойових підрозділів, оскільки вони, на його думку, втомилися від неефективного теплого кабінетного "служіння".

Українцям за кордоном виплатять допомогу на дітей: хто отримає 40 тисяч гривень

Гроші / фото: Pinterest
Гроші / фото: Pinterest

Для багатьох українських сімей за кордоном з'явилася можливість отримати грошову допомогу на своїх дітей. Однак, кошти виплатять лише за умови відповідності певним критеріям. Згідно з повідомленням від "СОС Дитячі Містечка", право на допомогу мають прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу, а також сім'ї опікунів, які прийняли в родину двох або більше дітей віком до 18 років. Важливою умовою є те, щоб діти перебували за межами України на момент звернення за допомогою.

В Україні посилили штрафи для ухилянтів: від чого залежить сума покарання, і як оскаржити

Воїн ЗСУ, який став ТЦКшником, скріншот: Youtube
Воїн ЗСУ, який став ТЦКшником, скріншот: Youtube

Український парламент уже проголосував у другому читанні та загалом за проект закону № 10379, який вносить зміни до Кримінального кодексу та Кодексу про адміністративні правопорушення та посилює відповідальність за порушення мобілізації. Для порушників порядку мобілізації штрафи підвищили у кілька разів. Український адвокат Катерина Аніщенко під час коментаря в ефірі телемарафону, заявила, що цим проектом закону передбачається, що ТЦК і СП визнаватиме особу, яка ухиляється, коли на його адресу було направлено повістку, за якою ця особа не з'явилася. Надалі буде спрямована вимога – відповідно, ТЦК має право визнавати таку особу ухилистом та притягувати до відповідальності.