Михайло Пальцев, 31-річний чоловік з Одеської області, раптово став зіркою TikTok, викладаючи відео про те, як він, нібито, втратив кінцівки на фронті і тепер потребує допомоги.

Відео з його історією викликали величезний відгук – тисячі людей почали штурмувати коментарі з підтримкою та донатами, навіть депутати увімкнулися, вимагаючи надати допомогу цьому "герою".

Михайло закликав українців допомогти йому в отриманні пенсії, виїзді за кордон, протезуванні та навіть із грошима не ремонт. Багато хто купився на прийом чоловіка, проте з'ясувалося, що його "ветеранський" статус – це, м'яко кажучи, сильне перебільшення.

@mishanya_tyubik190r

♬ Ambient-style emotional piano - MoppySound

Популярні новини зараз
Ощадбанк порадував клієнтів приємною новиною: чого очікувати українцям Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити Списують гроші, навіть якщо вимкнено інтернет: українець попередив клієнтів Vodafone Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду
Показати ще

Інший українець, який живе у США та допомагав українським збройним силам, вирішив зібрати для Михайла гроші. За добу зібрав 3500 доларів , але коли почав перевіряти, зрозуміли, що історія Михайла має багато темних плям.

Дослідження Hromadske виявило, що Михайло потрапив під потяг у грудні 2023 року в Одеській області. Медична документація підтвердила його нетверезий стан із вмістом алкоголю в крові майже в шість разів вище за норму – 1,19 проміле.

Внаслідок інциденту він втратив праву руку, праву ногу та пальці на лівій стопі після операції.

Михайло Пальцев / фото: Telegram
Михайло Пальцев / фото: Telegram

Після вторгнення Михайло пішов у місцевий військовий центр, щоби добровільно служити, але його відхилили через його стан здоров'я. Він стояв на обліку у психіатра, проте пізніше його все ж таки мобілізували через центр у Рівному, що викликало питання про те, як він міг бути визнаний придатним до служби.

Слідом за цим у Тульчинському центрі почали висловлювати критику на адресу Рівненського центру, звинувачуючи його у неправильній обробці випадку Михайла:

"Якби до нього погано поставилися, не зняли з обліку, а він хоче отримувати пенсію, тому що тепер "ветеран війни". Тільки який він ветеран?"

Марк Кондратюк / фото: Hromadske
Марк Кондратюк / фото: Hromadske

Деякі справжні ветерани, такі як Марк Кондратюк, засмучені цією історією. Він вважає, що Михайло не лише жертва, а й активний учасник шахрайства. Тому він закликає не надсилати йому гроші без підтверджуючих документів про його службу та отримані травми.

"Перш ніж надсилати гроші, вимагайте лише кілька документів: посвідчення учасника бойових дій, форма №5, довідка про обставини травми. Це свідчить, що людина дійсно отримала поранення під час бойових дій".

Тим часом Михайло не здається і продовжує випрошувати гроші на ліки та ремонт. Щодня він проводить ефіри, сподіваючись на підтримку глядачів.

@mishanya_tyubik190r

♬ Beethoven Moonlight Sonata-High Sound Quality - Amemiya

Але сумніви щодо його історії не зникають, і ветерани закликають бути обережнішими, перш ніж відкривати гаманці.

Також наш портал повідомляв, Т ЦК надіслали повістку ветерану, який втратив обидві ноги на фронті: "Звичайно ж прийду в гості"

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що в ВВС збудують ЖК у Львові і навіть без скандалів - ціна за "квадрат" дивує

Це потрібно знати: як подати заявку на безкоштовний протез та отримати його за 3 тижні