Варто відразу нагадати, що в Україні продовжується дія воєнного стану, а також відбувається загальна мобілізація. Справа в тому, що останнім часом у мережі все частіше з'являється інформація про побиття військовозобов'язаних чоловіків співробітниками територіальних центрів комплектування (ТЦК).

Так, народний депутат та волонтер Руслан Горбенко закликав проводити розслідування таких інцидентів та посилити відбір кандидатів у військкомати.

Про це він розповів журналістам одного із українських видань.

Спілкування з ТЦК, скріншот: Facebook
Спілкування з ТЦК, скріншот: Facebook

За словами Горбенка, некомпетентність співробітників ТЦК нерідко стає причиною конфліктів із призовниками. Тому дуже важливим є ретельний відбір кандидатів, у тому числі з урахуванням їхнього психологічного стану та навичок спілкування з військовозобов'язаними.

Популярні новини зараз
Енергетики проводять рейди по домівках споживачів: кому загрожують серйозні проблеми Комунальники вирішили не церемонитися: який тариф злетить одразу на 90% Смартфони йдуть у минуле: молодь масово повертається до кнопочних телефонів У YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом
Показати ще

Це допоможе зробити мобілізацію більш ефективною та відновити довіру суспільства до центрів комплектування.

Руслан Горбенко
Руслан Горбенко: Facebook

Водночас нардеп визнав, що у певних ситуаціях представники ТЦК можуть застосовувати силу та примусові заходи.

"Наприклад, представники ТЦК можуть застосовувати силу, вдаватися до примусових заходів у випадках, коли громадяни відмовляються виконувати законні вимоги щодо мобілізації. Такі дії також можуть бути обґрунтовані у випадках затримання осіб, які самовільно залишили військову частину або місце служби", - зазначив він.

Нагадаємо, як безпечно укласти контракт із ЗСУ: інструкції для новачків.

Раніше повідомлялося, чому на вулиці затримують чоловіків, які оновили дані: у ТЦК надали відповідь.

Також, зловлять і покатають у намиста: українцям пояснили, коли їх можуть забрати до ТЦК прямо з вулиці/