В Україні продовжується дія військового стану, а також відбувається загальна мобілізація. Багато чоловіків, які ще з деяких причин не лав ЗСУ, хочуть знати відповідь на запитання - чи можуть забрати до армії після сплати штрафу за ухилення від мобілізації.

Є відповідь – сплата штрафу за порушення правил військового обліку не звільняє громадянина від можливості бути мобілізованим. Однак це далеко не все, що потрібно знати у такому разі.

Про це у коментарі одному з українських видань розповів речник Полтавського територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) Роман Істомін.

Візит до ТЦК, скріншот: Facebook
Візит до ТЦК, скріншот: Facebook

"Не буде такого, що платиш штраф за порушення військового обліку раз на три місяці і так триватиме нескінченно. Сплата штрафу — це ж не спосіб відкупитися від своїх обов'язків. І, крім того, адміністративне покарання не звільняє від виконання військового обов'язку, — пояснив речник.

Популярні новини зараз
З 1 липня українці отримають 20 тисяч гривень пенсії, але не всі: кому пощастить У Києві скасують пільговий проїзд для деяких пасажирів: кому доведеться платити Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному Категорії українців, які матимуть право на відстрочку з 1 липня
Показати ще

Візит до ТЦК, скріншот: Facebook
Візит до ТЦК, скріншот: Facebook

Він також роз'яснив процедуру стягнення штрафу за порушення воєнного обліку. Якщо громадянин не сплачує штраф протягом 15 днів, постанова про адміністративне стягнення надсилається до відділу Державної виконавчої служби для примусового виконання. У такому разі сума штрафу подвоюється, а правопорушнику також доведеться сплатити виконавчий збір.

"Заходи примусового виконання рішень описані у статті 10 Закону України "Про виконавче провадження", - зазначив Істомін.

Нагадаємо, чи може ТЦК перевіряти документи у жінок: що про це відомо.

Раніше повідомлялося, прийдуть вибивати двері? Адвокат розповів про норми нового закону про військову поліцію.

Також, багатодітним батькам просто так від мобілізації не врятуватися: що вигадали в ТЦК.