Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до керування авто, є дуже важлива інформація. Цього разу йтиметься про дуже чутливу тему для деяких водіїв.

Справа в тому, що в Україні нещодавно набув чинності новий закон про посилення мобілізації, який, серед іншого, встановив нове поняття "військово-транспортного боргу", що регулює процес та порядок вилучення у громадян та юридичних осіб автомобілів та спецтехніки на потреби Сил оборони період воєнного стану.

Про це відомо з нового закону, опублікованого на порталі Ради.

Мобілізація авто для ЗСУ, скріншот: Facebook
Мобілізація авто для ЗСУ, скріншот: Facebook

Зміни вже викликали широкий ажіотаж у суспільстві, у зв'язку з чим до Ради внесли ще один законопроєкт, який встановлює додаткові обмеження щодо мобілізації транспорту.

Популярні новини зараз
Списують гроші, навіть якщо вимкнено інтернет: українець попередив клієнтів Vodafone Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду Українців 50+ хочуть звільнити від мобілізації — замінять на молодих ПриватБанк встановлює обмеження на зняття готівки: що радять клієнтам
Показати ще

Наразі закон забороняє забирати машини у осіб, у яких більше у власності менше двох авто, осіб з інвалідністю І чи ІІ групи, а також тих, для кого транспортний засіб є єдиним джерелом доходу.

Мобілізація авто, скріншот: YouTube
Мобілізація авто, скріншот: YouTube

Новий документ пропонує додатково заборонити співробітникам ТЦК, СБУ та Служби зовнішньої розвідки вилучати техніку у військовослужбовців, їх подружжя та неповнолітніх дітей, а також у членів сімей загиблих захисників.

Мобілізація авто для ЗСУ, скріншот: Facebook
Мобілізація авто для ЗСУ, скріншот: Facebook

На даний момент законопроект спрямований на розгляд до профільного комітету Ради. У разі його схвалення документ винесуть на голосування до сесійної зали.

Нагадаємо, сума позовів майже на 10 мільйонів: Держекоінспекція розповіла про найрезонансніші порушення.

Раніше повідомлялося, що поліція може "накинути" незаконний штраф: про що повинні пам'ятати водії.

Також, як уникнути "пограбування" у розмірі 1700 гривень: водіям потрібно звернути увагу на фари.