Українським чоловікам доведеться платити, щоб перевірити наявність штрафів від ТЦК за несвоєчасне оновлення даних. Про це свідчить інформація на сайті української компанії Опендатабот.

Компанія Опендатабот, яка дає користувачам доступ до державних даних з основних публічних реєстрів для громадян та бізнесу, запустила нову послугу – перевірку штрафів від ТЦК.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Спочатку дана можливість надавалася чоловікам призовного віку безкоштовно, але вже через день з'явилася інформація, що за функцію доведеться платити. Одна перевірка – 99 гривень. Заплатити можна одразу на сайті, підв'язавши банківську картку.

Перевірка штрафів від ТЦК. Фото: скрін opendatabot
Перевірка штрафів від ТЦК. Фото: скрін opendatabot

Популярні новини зараз
Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах
Показати ще

Як перевірити наявність штрафів?

Для отримання інформації про штрафи необхідно перейти на відповідну сторінку на сайті Опендатабот. Військовозобов'язаному необхідно вказати мінімум даних - ПІБ та дату народження. Після цього на екрані відобразиться результат наявності або відсутності виконавчих проваджень.

Робота ТЦК. Фото:скріншот: Youtube
Робота ТЦК. Фото:скріншот: Youtube

Варто зазначити, що на сайті будуть показані штрафи, які громадяни можуть отримати за неявку до ТЦК, невчасне оновлення даних чи непостановку на військовий облік.

Нагадаємо, що військовозобов'язані громадяни зобов'язані оновити дані до ТЦК до 16 липня 2024 року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як українцям дізнатися про наявність штрафу від ТЦК, та як його "оскаржити": завдання на 10 днів.

Також наш портал інформував, ТЦК виписуватиме українцям нечувані штрафи: треба обов'язково повідомляти у військкомат.

Крім того, ми писали, військовозобов'язані отримають шанс легально виїхати за кордон: кого і коли випустять з України.