На сторінці щоденної газети, видання центральних органів виконавчої влади України, "Урядового кур'єр" у соціальній мережі Facebook з'явилася інформація про порядок надання допомоги у разі втрати доходів у період карантину.

Одноразову матеріальну допомогу від держави можуть отримати і наймані працівники, і ФОП, у разі, якщо підприємство та їх робота, обмежуються на період карантину.

Читайте Знай в Google News!

Однак для цього буде потрібно відкритий банківський рахунок в банку за стандартом IBAN, підключення до порталу "Дія" і подача відповідної заяви до 21 грудня 2020 року включно. Основним критерієм при заповненні виступає правильно зазначений КВЕД підприємства, зазначений першим у відомостях з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, ФОП та громадських формувань. І в разі виявлення невірних даних, передбачається повернення 8 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Одноразову матеріальну допомогу від держави не зможуть отримати наймані працівники, які пов'язані з підприємством, що не нараховує ЄСВ на загальнообов'язкове соціальне страхування за третій квартал 2020 року; особи, які працюють у суб'єкта господарювання, основний вид економічної діяльності якого не відносився до переліку цих видів на 31 жовтня 2020 року; люди, які мають середній рівень заробітку на рівні понад 30 тисяч гривень на місяць.

А також не зможе отримати кошти ФОП, державна реєстрація яких становить менше трьох місяців; особа, яка працює на підприємство, основний вид економічної діяльності якого не перебуває у зазначеному списку на 31.10.2020; і якщо ЄСВ сплачено менш, ніж за три місяці в нинішньому році, і підприємець одночасно є найманим працівником.

Міністерство соціальної політики України опублікувало пост, на який потрібно звернути увагу ФОП І та ІІ групи, адже 15 грудня є останнім днем для подання заяви на отримання виплати допомоги на дітей до 10 років. Під час першого звернення слід подати заяву та необхідні документи до 15.12.2020 року. Тим же особам, які отримували допомогу на дітей у травні-серпні нинішнього року, нову заяву та необхідні документи подавати не потрібно — її виплату продовжено.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, у Кабміні пояснили, хто може отримати 8 тисяч гривень від держави: повний список пільговиків.

Як повідомляв "Знай.ua", Верховна Рада вирішила долю Донбасу на 2021 рік: що очікує Донецьк і Луганськ

Знай.ua писав, в Україні визначилися з чіткою сумою середньої зарплати: на які гроші варто розраховувати громадянам