З'явилися авторитетні дані про те, що ризик заразитися коронавірусною інфекцією covid-19 в барах і ресторанах вище, ніж в громадському транспорті або в супермаркеті.

Таку інформацію змогли отримати французькі вчені після проведення епідеміологічного дослідження ComCor.

Відомо, що вчені в своєму дослідженні вивчали обставини і місця зараження вірусом SARS-CoV-2. Відомо, що в дослідженні брали участь фахівці Інституту Пастера, Національного фонду медичного страхування (Cnam), громадської охорони Здоров'я Франції та Інституту IPSOS, повідомляється на офіційному сайті інституту.

карантин в Україні, фото: unian
карантин в Україні, фото: unian

За словами вчених, відвідування ресторанів і барів пов'язано з додатковим ризиком заразитися на коронавірус, який не спостерігався при відвідуванні магазинів у період контролю за їх роботою. Вчені також з'ясували, що ризик підхопити інфекцію вище, коли в будинку живе багато людей, особливо якщо серед них є діти шкільного віку.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

карантин в Україні, фото: unian
карантин в Україні, фото: unian

При цьому дослідники звертають увагу, що у дітей з COVID-19 симптоми практично відсутні, тому їх часто не визначають як джерело інфекції.

Крім закладів громадського харчування, вчені також виявили зв'язок між додатковим ризиком зараження і відвідуванням спортивних залів. У той же ризик підчепити коронавірус не підвищують заняття спортом на відкритому повітрі і їзда в громадському транспорті.

В рамках дослідження вчені опитали 25,6 тисячі осіб, з яких них 62% були жінки і 72% - люди у віці від 29 до 58 років. Також вчені заявили, що результати дослідження слід "розглядати з великою обережністю", так як вони відносяться тільки до періоду комендантської години.

Раніше повідомляли, "карантинний" Новий рік: у ВООЗ дали рекомендації щодо святкування.

Як повідомляв Знай.uа, у Кабміні розповіли про обов'язкову самоізоляцію для українців: кому не варто виходити з дому.

Знай.uа писав, повторне зараження на covid-19: що відомо українським лікарям і як з цим потрібно боротися.