Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський підняв важливе питання в розпал епідемії коронавірусу – краще сидіти вдома або гуляти з ризиком заразитися. Про це він розповів у своєму Instagram.

Комаровському написали в листі питання про те, що шкідливіше для здоров'я – сидіти вдома або гуляти знаючи про ризик заразитися від інших людей.

"Працюю дистанційно, з дому майже не виходжу-замовляю в основному доставку товарів під двері квартири. Але відчуваю, що здоров'я стає гірше, а останнім часом щось і людей став цуратися, бажання спілкуватися все менше. Якщо чесно, вже турбуюся за свій психічний стан ... що шкідливіше для здоров'я-сидіти вдома, щоб не зустрітися з коронавірусом, або все ж виходити на прогулянки з ризиком заразитися від інших людей", - пише українець.

Комаровський відразу позначив, що неправильно обмежувати прогулянки.

"Але я все ж сподіваюся, що ви розумієте елементарні речі: прогулянка — це не стояти на вулиці в черзі за пивом, прогулянка — це гуляти на свіжому повітрі, рухатися. Причому рухатися не в натовпі, а серед дерев — в парку, лісі, по набережній. Загалом, якщо прогулянка — це свіже повітря, але не люди навколо, то гуляйте на здоров'я. І гуляйте так як можна довше - це дуже корисно", - говорить Комаровський.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Нагадаємо, Комаровський пояснив, чому не потрібно боятися протягу.

Як повідомляв Знай.uа, Комаровський пояснив, чому коронавірус не лікується антибіотиками.

Також Знай.uа писав, що Комаровський розповів про завдання батьків на зиму.