Заступник міністра охорони здоров'я головний санітарний лікар України Віктор Ляшко нагадав, що підробка довідок про проходження тесту на коронавірус – кримінальний злочин.

Про це чиновник написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"З початку епідемії коронавірусу, на жаль, активізувалися різного роду шахраї, які пропонують за певну суму фальшивий ПЛР-тест для виїзду за кордон з печаткою державної лабораторії. За фактом підробки документів правоохоронці відкрили вже не одне кримінальне провадження", - заявив Ляшко.

Головний санлікар країни також закликав українців не користуватися послугами сумнівних осіб і не створювати їм попиту на злочинну діяльність.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Якщо вам відомі факти таких правопорушень, будь ласка, повідомляйте про це поліцію. До лабораторної діагностики на covid-19 на сьогодні залучено близько 490 лабораторій всіх форм власності, з них близько 140 проводять лабораторну діагностику на виявлення вірусу SARS-CoV-2 молекулярно-генетичним методом", - уточнив він.

За словами Ляшка, між Міністерством охорони здоров'я України та Національним агентством з акредитації України було підписано угоду про співпрацю у сфері акредитації системі охорони здоров'я.

В результаті було акредитовано лабораторії, які можуть видавати результати ПЛР-тестів відповідно до затверджених міжнародних стандартів.

Нагадаємо, Ляшко попередив про нову хворобу в лютому: школи знову можуть закритися.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні навчилися боротися з раніше невиліковною хворобою: допомогти зможе кожен медик.

Також портал Знай.uа писав, що вакцинованих від covid-19 занесуть в загальну е-базу: Ляшко розповів, до чого готуватися.