Учням у школах планують збільшити навантаження, зокрема, додати уроки. Про плани Міністерства освіти і науки повідомляється на сторінці в Facebook колишньої радниці МОН Іванни Коберник.

У поширеному нею повідомленні зазначається про збільшення тижневого навантаження на учнів 5-9 класів Нової української школи. Про це стало відомо під час громадського обговорення нової типової освітньої програми для 5-9 класів, які навчатимуться за новим Державним стандартом згідно з реформою НУШ.

У повідомленні на сторінці засновниці го "Батьківський контроль" та "Смарт освіта" вона пояснила свою позицію щодо типової освітньої програми.

"Ні, вам не почулося і я не опечаталась. Проект типової освітньої програми пропонує збільшити тижневе розвантаження, простіше кажучи-кількість уроків щодня.

Відповідно до проекту, у 5-ти класників має стати по 6 уроків на день і один раз 7, а з 7-го класу у дітей буде по 8 уроків щонайменше чотири дні на тиждень. І це без урахування часу на домашні завдання.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

І при тому, що однією з головних причин введення 12-річної освіти було бажання розвантажити повсякденне життя дітей, залишити їм час на відпочинок, Хобі, прогулянки ну і власне кажучи, на дитинство", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, у школах запропонували найняти "секс-педагогів", щоб не завагітніли в 16 років.

Як повідомляв "Знай.uа", учням спростили перебування в школі, менше "домашки" і скасування чергування.

Також "Знай.uа" писав, що стартувала реєстрація на ЗНО 2021, дати проведення та перелік документів.