Доктор Комаровський назвав ліки проти кашлю, які не слід застосовувати без консультації з лікарем.

Відомий лікар-педіатр, письменник і телеведучий Євген Комаровський часто дає поради батькам щодо лікування та виховання дітей. Цього разу педіатр звернув увагу батьків на засоби від кашлю, які є небезпечними для малих дітей.

Про це він розповів на своїй сторінці в Instagram. За його словами, муколітики - ефективні, але небезпечні при неправильному застосуванні відхаркувальні ліки. У багатьох країнах світу їх категорично не рекомендують давати дітям у перші п'ять років життя.

Євген Комаровський наголосив, що чим молодша дитина, яка вживає муколітики, тим гіршими можуть виявитися для неї наслідки.

Педіатр рекомендує батькам запам'ятати список найбільш популярних муколітиків, які продаються в Україні, і ніколи не лікувати ними кашель у дитини без попередньої консультації з фахівцем.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Зверніть увагу на міжнародну назву - вона обов'язково присутня на упаковці поряд з торговою назвою на вашій рідній мові", - зазначив Комаровський.

Список муколітиків, які не слід застосовувати без консультації з лікарем:

• Амброксол (Ambroxol);

• Бромгексин (Bromhexin);

• Карбоцистеїн (Carbocistein);

• Ацетилцистеїн (Acetylcystein);

• Гвайфенизин (Guaifenesin).

Нагадаємо, Комаровський пояснив, чому не потрібно боятися протягу

Як повідомляв портал Знай.ua, Комаровський пояснив, як бути хорошими батьками

Також Знай.ua писав, Комаровський пояснив, чим можуть закінчитися карантинні "муки" в домашніх стінах