Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський розповів, яка ймовірність захворіти коронавірусом вдруге, якщо вже перехворіли. Він відповів на запитання читача в пості на офіційній сторінці в Instagram.

У Комаровського попросив рекомендації чоловік. Він описав свою ситуацію і розповів, що вже перехворів коронавірусом і був упевнений, що для нього ризику вже немає.

Однак зараз в ЗМІ багатьох країн з'являються повідомлення про повторне захворювання і в тому числі через нетривалий час.

"Невже дійсно імунітету до коронавірусу може не бути, незважаючи на перенесену хворобу? Наскільки реально швидке повторне зараження і захворювання?",- цікавиться чоловік.

Комаровський поспішив заспокоїти стурбованого чоловіка і зазначив, що в медицині поки не підтвердили масовості захворювання коронавірусом.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Насправді доведених випадків повторного захворювання коронавірусною інфекцією небагато-буквально лічені приклади, кілька десятків на весь світ. Але величезна кількість людей в різних країнах говорить, що у них це вже було і зараз знову те ж саме. Однак медична наука масовість повторного зараження поки не підтверджує. Швидше за все, якщо ви перехворіли, то найближчі рік-півтора шансів повторно захворіти у вас мало", - говорить Комаровський.

Раніше ми повідомляли, Комаровський назвав небезпечні ліки від кашлю.

Як повідомляв "Знай.uа", Комаровський назвав маленькі кроки проти важкої хвороби.

Також "Знай.uа" писав, що Комаровський назвав 12 головних вітамінів для здоров'я: в яких продуктах їх шукати.