Вечірка в Edem Resort, організована глянцевим журналом "П'ємонт", виглядала справжнім святом розкоші та багатства. Знамениті підприємці, блогери та відомі львів'яни зібралися у п'ятизірковому комплексі, аби підтримати благодійну ініціативу.

Проте результат збору коштів на закупівлю БПЛА для 80-ї Галицької десантно-штурмової бригади виявився дещо розчаровуючим.

Благодійна вечірка еліти у Львові / фото: скріншот відео-презентації з Facebook
Благодійна вечірка еліти у Львові / фото: скріншот відео-презентації з Facebook

Хоча на вечірці було близько 150 осіб, у тому числі підприємці, дизайнери та інші представники львівської еліти, зібрано було лише 115 тисяч гривень.

Ця сума дозволила закупити лише 7 FPV дронів FlyFish 7, що виявилося недостатньо для повноцінної підтримки військової одиниці.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Організатори вечірки намагалися створити максимально розкішну та розважальну атмосферу для гостей. Фуршет, модний дрес-код Black Tie, виступи відомих артистів, включаючи Андрія Кіше, Наталю Карпу та гурт "Рандеву", все це надавало заходу атмосферу вишуканості та благополуччя.

Благодійна вечірка еліти у Львові / фото: скріншот відео-презентації з Facebook
Благодійна вечірка еліти у Львові / фото: скріншот відео-презентації з Facebook

Однак, коли мова зайшла про результат збору коштів, виявилося, що сума далека від того, щоб повністю підтримати потреби військової бригади.

Подарунки та щедрі внески гостей виявилися скромними порівняно з очікуваннями. Кожен учасник вечірки в середньому задонатив близько 600 гривень, що є мізером для такого масштабного заходу.

"100 тисяч було зібрано на банку, 5200 поклали в ящик готівкою, 10500 додала від себе Олена Живко, це керівник об'єднання добровольців, на чий банк і був відкритий збір. Це все в гривнях. 115 500. Сім дронів", – розповіла Марта Кавецька, одна із власників журналу.

Журналісти розсекретили, що оренда залу в Edem Resort, де відбувся захід 29 березня, коштувала 7 тисяч доларів США. Сума, достатня для придбання 17 дронів FlyFish 7.

В Edem Resort&Spa повідомили, що світло та звук для організації концерту доводилося привозити та налаштовувати самостійно, і це обходилося не менш ніж у 200 тисяч гривень. Це також суттєва сума, еквівалентна вартості 12 дронів FlyFish 7.

Якщо до всього витраченого врахувати ще й гонорари артистів, виходить, що замість 60 FPV дронів, які могли б значно зміцнити позиції військових, гроші було витрачено на розваги для забезпеченої еліти.

Нагадаємо, з кандальним бізнесменом Микола Лагодич став винуватцем ДТП: поліція шукає вже тиждень, а той і не ховається

Раніше ми писали про те, що краще , ніж у Януковича: з дому Уінстона Черчілля винесли золотий унітаз за $6 млн і через роки знайшли винуватця