Офіцер Мукачівського прикордонного загону Олег Селезньов розповів, що коли військовозобов'язані чоловіки намагаються незаконно перетнути кордон України, іноді бувають досить дивні випадки.

Наприклад, один із таких намагався переплисти річку Тиса – при цьому він мав дозвіл на законне перетин кордону.

Про це офіцер Мукачівського прикордонного загону Олег Селезньов розповів журналістам одного із українських видань.

українські прикордонники
українські прикордонники

"З довідкою про виключення з обліку, з дійсними офіційними документами переходив річку (Тису - ред.). У нього дійсно було право перетину законним шляхом. Все одно пішов річкою, ще й заплатив 1500 доларів. Документи всі дійсні, ми перевіряли. Ми його оформили за статтею 204-1 КУпАП (спроба незаконного перетину державного кордону, штраф 3400-8500 грн - ред.)", - розповів прикордонник.

Популярні новини зараз
Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду Графіки відключення електроенергії на 25 червня Доведеться вмикати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів Пенсіонерів забезпечать тимчасовою підтримкою: додаткові виплати до кінця 2024 року
Показати ще

Він зазначив, що після затримання чоловік нарешті виїхав за кордон законним шляхом.

Ухилянти на кордоні, фото: ДПСУ
Ухилянти на кордоні, фото: ДПСУ

"Він радився зі "фахівцями", які хотіли заробити на ньому і сказали - тебе там скрутять, мобілізують тебе та папірці твої порвуть", - додав Олег Селезньов.

Ще є інформація, що після того, як його впіймали, чоловік таки виїхав за кордон, але цього разу вже є законним шляхом. Проте вже без своїх 1500 доларів.

Нагадаємо, тепер у ухилістів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші.

Раніше повідомлялося, через просту помилку втратите броню від мобілізації: на що звернути увагу.

Також, будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада ухвалила важливе рішення.