Нардепи готують свій план

Початок П'ятої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання, урочистий старт якій був даний 2 лютого, явно не задався. Другий день поспіль в сесійній залі лунають заяви про нестачу найкритичніших питань для сотень тисяч українців. Та сьогодні в Парламенті в центрі обговорень опинився, власне, сам прем'єр-міністр Денис Шмигаль і "наплювательське" відношення Уряду. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Верховна Рада - фото rada.gov.ua
Верховна Рада - фото rada.gov.ua

Разумкову передали напрацювання: "Їм начхати!"

Друге пленарне засідання, що розпочалося о 10.00 в будівлі Верховної Ради, теж встигло відзначитися черговим "тарифним" скандалом.

"Вчора з парламентської трибуни пролунала дуже гарна промова Дмитра Разумкова – він гарно підмітив, що перед нами стоять такі важливі виклики, як, наприклад, тарифна політика. І ми це питання не вирішили. Так, Дмитро Олександровичу, саме ми маємо це зробити. І пам'ятати, що живемо в парламентсько-президентській республіці і що ми можемо поставити крапку у цих питаннях", - зазначає член Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики Антон Поляков.

Нардеп Антон Поляков - фото з Фейсбук
Нардеп Антон Поляков - фото з Фейсбук

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нардеп наголосив і на необхідності завершення "довічної політичної гри по колу".

"Уряд, який призначений президентом, передає стрілки на нас, а Парламент – замість того, щоб поставити крапку – що робить на минулому тижні? Приймає жалюгідну Постанову. Це навіть не Постанова – декларація, яка не вирішує всіх питань населення та тарифів. Я процитую рядки з Постанови: "Розглянути можливість вивчити питання удосконалити…" тощо. Як Уряд буде відноситися до Парламенту після цього? Та ніяк, їм начхати! Вчора прем'єр навіть не з'явився на нараду з Головою ВРУ щодо тарифних питань", - відзначає Антон Поляков.

Денис Шмигаль, Верховна Рада - фото ВРУ
Денис Шмигаль, Верховна Рада - фото ВРУ

У планах – відміна "ганебної" плати за газ

На важливості якнайшвидшого розгляду "тарифних" питань наполягали й інші нардепи з кількох фракцій і депутатських груп – "Довіра", "Батьківщина", "За майбутнє". "Голос".

Верховна Рада - фото rada.gov.ua
Верховна Рада - фото rada.gov.ua

"У нас є вже всі напрацювання, які ми можемо проголосувати. Я прошу публічно не блокувати видачу підписних листів щодо ініціювання позачергового засідання по цих питанням. Давайте зберемося і вирішимо ці питання, нарешті. І відмінимо цю ганебну плату за транспортування газу і оплату лічильників споживачами, а не монополістами", - підкреслив член Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики Антон Поляков.

Відповідний документ був переданий керівництву Верховної Ради України.

"Тарифне" позачергове засідання, заява - скріншот
"Тарифне" позачергове засідання, заява - скріншот

"Тарифне" позачергове засідання, заява - скріншот
"Тарифне" позачергове засідання, заява - скріншот

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав про закриття 10-11 класів та скорочення предметів – нардепи розкрили всі деталі.