Президент України Володимир Зеленський з дружиною Оленою відвідав Всесвітню виставку "Експо-2020" в Дубаї, відкриття якої перенесено на жовтень.

Український лідер ознайомився з презентацією національного павільйону та експозиції України на виставці. На захід прибули міністр економіки ОАЕ та інші чиновники. Про це йдеться на сайті президента України.

"Для України дуже важливо бути високо представленою на виставці такого рівня. Ми – серед найбільших експортерів аграрної продукції у світі та робимо значний внесок у продовольчу безпеку багатьох країн", - заявив Зеленський.

виставка в Дубаї, фото president.gov.ua
виставка в Дубаї, фото president.gov.ua

Відомо, що український павільйон запрацює в тестовому режимі на початку серпня 2021 року. Ця будівля загальною площею 2600 кв.м (4 поверхи і 15 м у висоту) буде оформлена з використанням української стилістики та орнаменту, а архітектурний образ павільйону втілює ідею колоса пшениці.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

На вході в павільйон буде розташоване пшеничне поле у вигляді карти України. Колоски будуть трансформуватися з натуральної пшениці в нанопшеницю зі світлодіодного волокна.

"Фактично це алегорія до трансформації України. Від агрохабів до блокчейнів – таку Україну презентує наш павільйон на світовій виставці "Експо" в Дубаї", - зазначив глава держави.

Нагадаємо, Зеленський хоче виробляти вакцину від covid-19 разом з ОАЕ.

Як повідомляв портал Знай.uа, найбільший хмарочос у світі вшанував Україну.

Також портал Знай.uа писав, що Олена Зеленська в ОАЕ показалася в хіджабі.